mucha
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
|
Re: Grupa F
W obliczu przeciętnej konkurencji powinny awansować Włochy i Paragwaj. Jeśli chodzi o Włochów, to naprawdę słabo mi się widzi ich postawa na tym mundialu. Wskazują na to zarówno wyniki, jak i skład. Kurde, Włochy zawsze miały pełno gwiazd w zespole. Kadra na ten mundial składa się w większości z piłkarzy, którym bliżej do końca kariery. Cannavaro, Zambrotta, Gattuso, Pirlo. Sorry, ale jak dla mnie są to piłkarze, których czas już minął bądź mija. Zawodnicy młodszego pokolenia sa dla mnie anonimowi. To samo tyczy się Paragwaju. Poza silnym atakiem, piłkarze z tej kadry są mi zupełnie nieznani. Nowa Zelandia to jakiś żart. Słowacja? Nie powinna stanowić problemu, choć jest w stanie powalczyć, czy to z Włochami czy z Paragwajem.
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
|
|
06-06-2010 10:24 |
|
Kosma
Król logiki
Liczba postów: 3,067
Reputacja: 73
|
Ból, że Paragwajczycy nie dotrzymali zwycięstwa do końca, tym bardziej przez głupi błąd bramkarza.
Szkoda tym większa, iż Włosi zachowywali się tak , jak świadczy o nich stereotyp. Wpierw jak na razie nur mistrzostw w wykonaniu De Rossiego (co było o tyle śmieszne, że poprzez swoje długie leżenie zmusił kolegów do wywalenia piłki na aut ), następnie masa prowokacji i w końcu po prostu chamskie koszenie. Camoranesiego powinni zawiesić na minimum dwa mecze, bo to, co wyprawiał ten degenerat, to przechodzi pojęcie średnio rozgarniętego człowieka.
Gdzie jest Groszek?
|
|
14-06-2010 22:05 |
|
samcro
Banned
Liczba postów: 1,291
|
Kris1908 napisał(a):Szkoda tym większa, iż Włosi zachowywali się tak , jak świadczy o nich stereotyp.
Szkoda że Wpłynął na ciebie Iwański bo mówisz jak on. Takiego beznadziejnego komentarza jak i fatalnego sędziowania nie było na tym mundialu jeszcze.
|
|
15-06-2010 08:31 |
|
Czary
Posting Freak
Liczba postów: 1,964
Reputacja: 0
|
Włochy 1-1 Paragwaj
Całkiem fajny dla oka mecz. Dużo walki. Paragwaj oddał jeden celny strzał na bramkę, ale za to skuteczny. Świetnie zachował się ten Alcaraz. Buffon nie miał najmniejszych szans na wyciągnięcie tego strzału. W drugiej połowie zdziwiony byłem postawą Włochów, którzy zapieprzali aż miło. Dużo fajnych i ciekawych akcji ofensywnych. Bramka De Rossiego zdobyta po fatalnym błędzie bramkarza. De Rossi pokazał charakter. Był prawdziwym sercem zespołu. Podrywał go do walki, motywował kolegów. Drugi z piłkarzy Italii który zagrał dobry mecz to Simone Pepe, który robił dużo dobrego na skrzydle. W Paragwaju świetnie prezentowali się boczni obrońcy, którzy mimo że świetnie bronili to często podłączali się do akcji ofensywnych.
Nowa Zelandia 1-1 Słowacja
Wynik, jakiego nikt by się nie spodziewał. Nowa Zelandia zaprezentowała się świetnie. Powinni wygrać to spotkanie. Gol Vittka po wyraźnym spalonym. Gol w ostatnich sekundach meczu bardzo mnie ucieszył. Reid idealnie uderzył piłkę głową po przepięknej wrzutce Smeltza (jednego z najlepszych w tym spotkaniu).
W drugiej kolejce:
Włochy - Nowa Zelandia
Słowacja - Paragwaj
Przewiduje zwycięstwo ekipy Italii i Paragwaju, który z pośród ekip w tej grupie zaprezentowały się najlepiej.
"Kto parę razy dostał po ryju i wie, że nie jest ze szkła, ten czuje że żyje. Dopiero wtedy, gdy balansuje na krawędzi."
|
|
19-06-2010 10:15 |
|