Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Jaroldz Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,903
Reputacja: 10
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
W United szykuje się przebudowa składu i to wielka. Jak piszą dziennikarze The Telegraph Sir Alex Ferguson zaczął budować swoją ostatnią już wielką drużynę.

Wczoraj gruchnęła wiadomość o transferze do nas Jonesa z Blackburn, co mnie bardzo zdziwiło, gdyż wcześniej mało się pisało o jego przejściu do nas. To LFC i Arsenal walczyli o niego. Martwi mnie trochę kwota za jaką ma do nas przyjść. 16 mln funtów za 19-latka, który zagrał ok. 30 meczów w PL to dużo. O samym piłkarzu za wiele nie napiszę, bo nie wiem jak gra, nie zwracałem na niego uwagi. Z tego co wyczytałem wczoraj jest to podobno jeden z największych talentów w Anglii na tej pozycji. Gracz, który ma być następcą Terry'ego w kadrze.

Wczoraj także pojawiła się informacja- i to potwierdzona przez Steve'a Bruce'a- o ofercie Sunderlandu za nasze trio Gibson, O'Shea, Brown opiewająca na 12 mln funtów. Oferta ponoć spotkała się z akceptacją ze strony "Czerwonych Diabłów". To oznaczałoby także, że transfer tego obrońcy z Francjii- Varane'a nie jest jeszcze wykluczony.

Ashley Young zapewne do nas przejdzie, za dużo już się o tym pisze, same wypowiedzi zawodnika, SAF-a wskazują na to, że ten transfer to tylko kwestia czasu.

Pozostaje obsada bramki i pozycji środkowego pomocnika, następcy Scholes'a. Komplikuje się sprawa z transferem De Gei. Widać, że chłopak niestety nie jest zdecydowany na przejście do nas, boi się, że ten klub go przerośnie, że nie jest gotowy na takie wyzwanie. Mam jednak nadzieję, że sprawa znajdzie pozytywny finał i ostatecznie Hiszpan do nas dołączy, bo to jedyny bramkarz z tych do kupienia, który może godnie zastąpić Edwina.

Sneijder zapewne przejdzie do Chelsea lub City, Modrić jest nie do wyjęcia z Tottenhamu, chyba że za jakąś kosmiczną kwotę rzędu 40-50 mln funtów, a tyle Ferguson nie da. I słusznie. Zatem trzeba poszukać innego rozwiązania. Tylko jakiego, skoro plan A i plan B zapewne nie wypalą :?: Czy taki Hazard nadawałby się na naturalnego następcę Rudego :?: Mam duże wątpliwości. Goetze to także bardziej skrzydłowy niż środkowy pomocnik. Nasri na pewno do nas nie przejdzie, Kagawa nie do wyjęcia. Może Banega za Valencii :?:

Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
09-06-2011 10:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Jaroldz - 09-06-2011 10:20

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości