Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
YoshiCR74 Offline
Junior Member
**

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Witam. Tytułem wstępu trzeba napisać iż jak dotychczas świetne okienko transferowe w wykonaniu Czerwonych Diabłów. De Gea,Jones i Young to naprawdę mocne i trafnie dobrane wzmocnienia na poszczególne pozycje. Biorąc pod uwagę nazwę tematu chciałbym napisać jednak kilka zdań o całej formacji United widzianej przeze mnie na przyszły sezon Premier League oraz Ligę Mistrzów. Jak na razie patrząc na całą szeroką kadrę Ferguson'a widzę naprawdę dobrą i silna ekipę na to aby po raz 20 sięgnąć po tytuł Mistrza Anglii. Brakuję mi tu jednak jednego bardzo ważnego ogniwa a mianowicie jednego transferu, który ostatnio dość głośno jest publikowany w mediach - Samir Nasri. Dea Gea,Evra,Vidić,Ferdinand,Rafael,Nani/Young,Fletcher,Anderson,Valencia,Rooney i Chicharito - no dobra - taki skład jest ok i naprawdę robi wrażenie czy to biorąc pod uwagę PL czy LM ale czy nie uważacie, że dobrym pomysłem było by kupić właśnie Nasri'ego - ofensywnego pomocnika, który jest aktualnie do wyciągnięcia za 20mln ? Ludzie, za 20 mln. !Tymczasem City,Reale i Barcelony niech "biją się" o tych Sanchez'ów,Modrić'ów i Sneijder'ów po około 40 pare milionów. Przecież to czysty nonsens - wyciągać i starać się o piłkarzy, którzy zdecydowanie jak w przypadku np. Sanchez'a są gorsi od Nasri'ego. Samir to gracz klasowy i nie ukrywam, że super byłoby zobaczyć go w koszulce United za te 20mln. Z tego co czytam Arsenal co prawda chce dla niego rozbić bank lecz nie ma chyba rzeczy niemożliwych i skoro United "bije się" o Sneijder'a to czemu nie włączyć by się tu do walki o Nasri'ego na poważnie ? Z takimi piłkarzami w składzie naprawdę można już zabiegać o najwyższe trofea. Pozostaje jeszcze jednak druga ważna kwestia oprócz ofensywnego pomocnika...a mianowicie - przeciętna ławka rezerwowych. Manchester jak już pisałem to przede wszystkim mocna wyjściowa jedenastka lecz odpowiedzcie sobie sami czy jest miejsce w tak wielkim klubie na zawodników pokroju Gibson'a,Obertan'a,Diouf'a czy też Carrick'a ? moim zdaniem NIE. O ile teraz słyszy się, że choćby Gibson ma przejść do Sunderland'u to naprawdę wątpię, że on może odgrywać tam jakąś znaczącą role. Tacy piłkarze jak oni - ok, mogą już grać dla średniaków ale bez przesady, żeby dla Mistrza Anglii... Nie ukrywam, że brakuję solidnych piłkarzy choćby w obronie czy też ataku. No po patrząc aktualnie z bramką i pomocą większych problemów nie ma i być nie ma prawa. A więc w kwestii obrony jest młody Fabio są również Jones i Smalling lecz czy poradzą sobie w meczach o duże stawkę gdy zabraknie Ferdinand'a lub Vidić'ia ? Trochę średnio. Wiadomo - młodzi, piekielnie utalentowani lecz bez większego doświadczenia. Środek obrony jednak zobowiązuje - tutaj trzeba solidnego piłkarza który wie jak zastąpić Rio i Nemanję, których zresztą w tamtym sezonie nie widzieliśmy aż tak często w duecie obrony Czerwonych Diabłów. Dobrym piłkarzem na tą pozycje mógłby być choćby Jorge Rolando z FC Porto który za kwotę ok 10mln mógłby spokojnie stać się nowym piłkarzem SAF'a. Co do ataku to napisze krótko. Sprzedać zbędnego i niepotrzebnego już moim zdaniem Berbatov'a za dobre pieniądze i za cześć tej kwoty kupić ogranego,szybkiego i zdolnego napastnika jakim jest choćby Gabby Agbonlahor z Aston Villi - co prawda nie miał udanego ostatntiego sezonu lecz czemu miałoby się to powtórzyć w takiej drużynie jak United - gdy zabraknie kogoś z duetu Roooney + Chicharito ? Jest super szybki, stosunkowo młody (25lat) i ograny w Premier League. Podsumowując chciałbym aby w tych kwestiach się co nieco pozmieniało a gdyby tak jeszcze z tej trójki wymienionych (Nasri,Rolando,Agbonlahor) przyszedł do Manchesteru choć jeden byłbym bardzo zadowlony. Aha no i myślałem jeszcze żeby wspomnieć np. o takim Guardado z Deportivo który jest jak najbardziej do wyciągnięcia za grosze z jego dotychczasowego klubu który spadł niestety do Segund'y no ale mamy jednak Naniego, Younga i Valencie więc gracz jak na tę chwilę - zbędny. Zobaczymy co będzie w przyszłości. Tyle ode mnie, trochę dużo no ale pozdro dla wytrwałych. Smile
29-06-2011 17:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - YoshiCR74 - 29-06-2011 17:27

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 35 gości