Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11-stka wszech czasów United
Mata Offline
why duck donald

Liczba postów: 2,982
Reputacja: 11
11-stka wszech czasów United
Jak tytuł wskazuje chodzi o wybranie jedenastu piłkarzy Manchesteru którzy wg was byli najlepszymi na swojej pozycji w historii klubu . Jak wiadomo Manchester ma piękną historię i jest w kim wybierać, a więc do dzieła :

Peter Schmeichel- bez wątpienia jeden z najlepszych golkiperów na świecie , prawie 300 meczy w barwach United robi wrażenie, wybór po prostu nie może być inny

Gary Neville - nasz były kapitan , przyzwyczaił nas do rajdów prawą flanką i dokładnych dośrodkowań, trapiony przez kontuzje ale nie tak dawno nie można było wyobrazić sobie prawej obrony bez Neville'a
Rio Ferdinand- wielkie pieniądze, wielki transfer , wielki piłkarz, opoka naszej obrony mienionych lat
Denis Irwin- kolejny piłkarz związany z MU przez większość swojej kariery, nie dane było mi ujrzeć go w akcji często ,gdyż rozpoczynałem przygodę z czerwonymi diabłami gdy on powoli zbliżał się do schyłku kariery ,ale za to kilka przepięknych rajdów i goli z dystansu widziałem po których aż serce szybciej bije

David Beckham- śmiem twierdzić że najbardziej rozpoznawalny piłkarz na świecie po dzień dzisiejszy, tak naprawdę to dzięki niemu Manchester stał się dla mnie czymś więcej niż drużyną piłkarską, wielki piłkarz, wielki technik i jego rzuty wolne które można oglądać zawsze i wszędzie nieskończoną ilość razy, David po co odszedłeś do realu :-(
Roy Keane- za jego gry sytuacja gdy "nie gra Roy to MU ma problemy w destrukcji" bywało dość często, techniką nie powalał na kolana ale siłą, walką i determinacją był wstanie "przenosić góry" na boisku, w każdym meczu dawał z siebie nie 100% a 200% , gdy trzeba było się wziąść w garść to zawsze był gotów poderwać zespół i zmotywować go do walki, wielki autorytet na boisku od dawien dawna ,a do tego brutal i człowiek od czarnej roboty , ot i cały Roy.
Eric Cantona- nie sposób pominąć tego pana , na boisku był jednocześnie wirtuozem i karateką , gola przeciwko Sunderlandowi chyba każdy widział i był pod wielkim wrażeniem, cios rodem z kung-fu też , charakterystycznym gestem był podniesiony kołnierzyk do góry i z gracją jaką celebrował gola a nastrzelał ich trochę , król Eric i wszystko jasne
Ryan Giggs-"Walijski czarodziej" nie od dziś wiadomo że z piłką zrobi dosłownie wszystkio, kilka rajdów i goli w jego wykonaniu choćby ten przeciwko kanonierom będzie pamiętanych po wsze czasy, całą piłkarską karierę związany z jednym klubem,w obecnych czasach wydaję się być to wręcz niemożliwe
Cristiano Ronaldo- każdy mały czy duży fan piłki wie kim jest ten piłkarz, z każdym sezonem coraz lepszy, obecnie bez niego tracimy jakieś 30-40% , to co wyprawiał w ostatnim sezonie było czymś genialnym , głównie dzięki niemu Manchester stał się piłkarską stolicą świata przynajmniej na najbliższy sezon ,
Georg Best- filmy dokumentalne , filmy dokumentalne i jeszcze raz filmy dokumentalne o Beście to coś wspaniałego, kilkadziesiąt lat minęło od jego ostatniego meczu a oglądając jego wyczyny można stwierdzić że w latach 60tych. wyprzedzał każdego piłkarza o klasę, gdyby nie alkohol i kobiety zapewne po dzień dzisiejszy związany byłby z United , choćby jako ambasador klubu
Ole Gunnar Solskjaer- miałem ogromny dylemat na kogo postawić i po głębszym zastanowieniu mój wybór pał na Ole , zwany "zabójcą o twarzy dziecka" super rezerwowy i przede wszystkim 26 maj 1999 roku 20LELEGEND

Wielu jest świetnych piłkarzy i wiele różnych może być takich zestawień a więc czekam na wasze propozycję 11-stki wszech czasów Manchesteru ;-)

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
04-09-2008 14:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
11-stka wszech czasów United - Mata - 04-09-2008 14:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości