Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
daniel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,744
Reputacja: 6
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
robaldo napisał(a):A co to za różnica, czy 50 mln euro, czy 80 mln funtów, czy 60-70 mln funtów? Rynek piłkarski jest zepsuty od niemal samego początku, bo za piłkarzy płaciło się, płaci się i będzie płacić setki razy więcej niż ich miarodajna wartość. Bo jak piłkarz, który dajmy na to jakoś potrafi kopać piłkę, lepiej, czy gorzej...bez znaczenia, może być więcej wart niż praca przeciętnego człowieka przez choćby i tysiąc lat :!: :?: No zwyczajnie nie może. A czy to jest 10 mln w tą, czy w tą, to już żadna różnica.

Napisz to prezesom tych biedniejszych klubów. Poza tym chyba nie piszemy o tym samym albo nie do końca się rozumiemy. Ja staram się zrozumieć, że nie tyle normalną co naturalną rzeczą staja się wymagania finansowe wobec zainteresowanego klubu chcącego kupić tego czy innego zawodnika (wiem, że to nie do końca trafne porównanie ale: chleb jakieś 10 lat temu kosztowal koło złotówki, teraz kosztuje 2,50 albo i lepiej). Niestety wszystko staje się droższe, w tym piłkarze (jeśli podejść by do tego w sposób bardzo przedmiotowy), a im piłkarz droższy tym więcej kapsiurki skapuje do agentów i to konkretnie boli mnie (czyt. wkurwia) najbardziej.

matys napisał(a):Zresztą w ciągu ostatnich 16 lat, 3 razy biliśmy brytyjski rekord transferowy.

Z czego przynajmniej dwa razy w sposób uzasadniony.

matys napisał(a):Jeszcze co do tych kwot za transfery, to płaci się dzisiaj więcej za piłkarzy, bo też się zarabia więcej dzięki nim.

True. Teraz kupując piłkarza wielu właścicieli klubu bierze pod uwagę nie tylko jego zdolnosci czysto piłkarskie ale także potencjał marketingowy.

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
05-07-2011 14:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 05-07-2011 14:49

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości