Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Tomassen Offline
Linguistics Llama

Liczba postów: 1,768
Reputacja: 8
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
mufc.pl napisał(a):Ince: Man Utd musi zacząć kupować

Paul Ince twierdzi, że Manchester United powinien sięgnąć po pieniądze i sprowadzić do klubu środkowego obrońcę, a także rozgrywającego pokroju Luki Modricia z Tottenhamu Hotspur lub Andresa Iniesty z Barcelony. Były piłkarz "Czerwonych Diabłów" uważa, że po stracie Paula Scholesa, mistrzowie Anglii znacznie stracili na kreatywności w drugiej linii.

We wtorek klub z Old Trafford poinformował, że Darren Fletcher jest zmuszony zrobić sobie przerwę od piłki nożnej z powodu poważnych problemów zdrowotnych. Jest to tym większy cios dla sir Aleksa Fergusona, gdyż kontuzjowani obecnie są Tom Cleverley oraz Anderson, a jedynym zdrowym środkowym pomocnikiem będącym w formie jest Michael Carrick.

Już wcześniej szkoleniowiec "Czerwonych Diabłów" zapowiadał, że nie zamierza rozglądać się za nowymi zawodnikami podczas zimowego okna transferowego, jednak Paul Ince uważa, że absencja Fletchera może oznaczać zmianę tej decyzji. Były piłkarz wskazuje na Lukę Modricia z Tottenhamu jako idealnego kandydata do gry w Manchesterze United.

- Myślę, że mistrzom Anglii brakuje kreatywności w linii pomocy, wygląda na to, że odejście Paula Scholesa na emeryturę jest zbyt dużą stratą - mówił Ince w wywiadzie dla BBC Radio Five Live. - Oczywiście nie znajdzie się zawodników pokroju Roya Keane'a czy Bryana Robsona, bo takich już po prostu nie ma. Futbol się zmienił od tamtego czasu i nie da się znaleźć graczy z takim charakterem, dlatego Ferguson musi poszukać innego sposobu na wzmocnienie pomocy. Myślę, że ktoś z kreatywnością Modricia albo Iniesty mógłby tu pomóc, takim zawodnikom musi przyglądać się szkoleniowiec.

- Jestem pewien, że sir Alex oceni sytuację i będzie w styczniu poszukiwał piłkarzy takich, jakich aktualnie potrzebuje i to nie tylko pomocników. Ferguson może też rozważać transfer środkowego obrońcy z powodu kontuzji Nemanji Vidicia. Nie wątpię jednak, że będzie dokładnie wiedział co robić. Nie ma bowiem sensu doradzać mu w czymkolwiek, bo jest najlepszym menedżerem u jakiego kiedykolwiek grałem.

Były piłkarz m.in. West Ham United, Liverpoolu i Manchesteru United uważa też, że Ferguson może również rozważać sprowadzenie bramkostrzelnego napastnika, biorąc pod uwagę fakt, że ponownie kontuzjowany jest Javier Hernandez. Meksykanin wypadł z gry na kilka tygodni.

- Bardzo duża presja spoczywa na Waynie Rooneyu, a wszyscy widzieliśmy jak to na niego zadziałało podczas ubiegłorocznych mistrzostw świata. Jeżeli zamierza się walczyć z Manchesterem City czy londyńską Chelsea, trzeba mieć w składzie kogoś, kto jest w stanie strzelić co najmniej 20 goli w sezonie, a nie można polegać tylko na Rooneyu i to rok w rok.

- Na początku sezonu fantastycznie spisywali się Nani i Ashley Young, ale ostatnio znacznie obniżyli loty i tak naprawdę nie wiadomo kto ma strzelać bramki. Dymitar Berbatow nie gra za wiele, Michael Owen jest znów kontuzjowany, a Danny Welbeck to wciąż młodych chłopak, choć z pewnością w końcu zacznie regularnie trafiać do siatki.

Kolejna sugestia zakupienia kogoś w styczniu. Ciekaw jestem, czy w obliczu przerwy Fletcha od sportu Ferguson nadal pozostanie przy stanowisku, że transfery w styczniu są be.

I tak będę skakać po tapczanie
I nigdy szare życie mnie nie złamie
Na podłodze leżą klocki rozsypane
Ja poukładam je

I tak swoich marzeń wam nie oddam
Póki w żyłach krew nigdy się nie poddam
Będzie trzeba to bałagan swój posprzątam
Ja poukładam się
15-12-2011 18:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Tomassen - 15-12-2011 18:13

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości