mucha
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
|
Re: LE: Athletic Bilbao - Manchester United (15.03.2012; 19.00)
Miałem nic nie pisać, ale... Króciutko. Kolejny kompromitujący występ w naszym wykonaniu, niczym nie różniący się od pierwszego meczu. Pod względem szybkości czy zwinności był to pojedynek żółwi i gepardów. Nie biegaliśmy, nie stosowaliśmy pressingu, bla bla bla. Te same błędy co w pierwszym meczu. Jak widać wnioski nie zostały wyciągnięte. Ciekaw jestem, jak wyglądałaby rywalizacja obu drużyn, gdyby był to pojedynek w 1/8 finału, ale nie Ligi Europy tylko Ligi Mistrzów. Bo do teraz nie wiem, dlaczego na tle Basków wyglądaliśmy jak amatorzy. Przecież motywacja była, a zaangażowanie? No sorry kurwa, ale to jest piłka nożna i trzeba się poświęcać. Zgasiliśmy się w pierwszym meczu to trzeba było włożyć choć trochę sił w drugi mecz. Więcej walki, mocniejszy pressing, ruch bez piłki. Nic z tych rzeczy, nasi piłkarze grali tak, jak by ktoś właśnie wybudził ich ze snu. Klub powinien oddać pieniądze naszym kibicom, którzy pofatygowali się na ten mecz. W końcu odpadamy i w końcu będę zwolniony od przymusowego oglądania naszej pseudo gry w tych rozgrywkach. Bo żadnej przyjemności z tego nie czerpię. A tylko wstydzę się za ten zespół.
Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
|
|
15-03-2012 21:07 |
|