Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Ja pierdziele... jak czytam te wypowiedzi "znawców" jak dla przykładu Craig Burley i niektórych kibiców na różnych forach, że potrzebujemy 6-7 nowych klasowych zawodników to mnie śmiech ogarnia. Pytam się gdzie? Gdzie mamy upchnąć tych 6-7 zawodników, którzy skoro mają być klasowi będą chcieli grać w pierwszym składzie.

Dwa, trzy konkretne nazwiska do gry od zaraz są nam potrzebne. Do tego można dołożyć ze dwa transfery typu Clyne z Crystal Palace i jesteśmy ustawieni. Wprawdzie już o tym wspominałem nie raz, jednak teraz jest znakomita okazja by przejść na stałe do grania jednym napastnikiem. Odchodzi Berbatov, co za tym idzie zostaje nam Rooney, Welbeck i Chicharito. Włączamy do składu Keane'a i nie potrzebujemy kolejnego napastnika. Jednak w taki wypadku musi przyjść zawodnik typu Hazard czy Kagawa, który będzie operował za napastnikiem. Osobiście bardziej optowałbym za Belgiem, który jest materiałem na zawodnika takiego kalibru jak Mrugacz czy Messi, jednak jeśli trafi do nas Japończyk to pewnie trochę pomarudzę, jednak ostatecznie będę cieszył się z tego transferu, bo Shinji to dobry zawodnik.

Koniecznie musimy sprowadzić zawodnika, który będzie w stanie odciążyć Carricka. Choć ciężko mi się o tym nawet myśli, a co dopiero pisze, jednak nie ma już co chyba liczyć na Fletchera. Nawet jeśli Darren wróci, to z tą chorobą nie będzie mógł dać zespołowi tyle ile dawał, to raz. A dwa, nie wiadomo jak wpłynie na niego ta roczna przerwa. Kto by mógł do nas trafić? Marzeniem jest Javi Martinez, od ostatnich ME U-21 jestem ogromny zwolennikiem tego piłkarza. Jeśli nie on to kto? Yann M'Vila byłby równie ciekawą opcją, a ostatnie sporo dobrego usłyszałem także o Kwadwo Asamoah, jednak za dużo o tym zawodniku powiedzieć nie mogę.

Bramkarzy mamy, także tego tematu podejmować nie ma co. Obrońców mamy, aczkolwiek skoro Fabio ma iść na wypożyczenie (co jest głupim pomysłem, patrząc na formę Evry z tego sezonu) to musimy kogoś pozyskać, by mógł ktoś Pata odciążyć. No chyba, że SAF znów chce nim grać cały sezon, a w razie draki bawić się Evansem na lewej obronie. Jak mówiłem wcześniej, chętnie przywitałbym Clyne'a. Dzięki czemu Rafał miałby konkurenta do gry na prawej stronie, my byśmy nie musieli się męczyć Jonsem czy Smallingiem, a oni z kolei graliby na swoich pozycjach.

Pogby celowo nie uwzględniłem w tych rozważaniach, bo gdyby chciał zostać to by został. Skoro jeszcze nie podpisał umowy to już nie podpisze i poleci na ławkę/trybuny Juve. W przyszłym sezonie liczę w dalszym ciągu na Toma. Mam nadzieję, że bez problemów przepracuje cały okres przygotowawczy, w międzyczasie wzmocni mięśnie i będzie cieszył oczy naszą grą. Przy wyżej wymienionych transferach Giggs i Scholes wspomagaliby nas w krytycznych sytuacjach (bo taka powinna być ich rola w przyszłym sezonie) i powoli zbliżali się do jakże zasłużonej emerytury (co oczywiście będzie smutnym zdarzeniem, jednak czasu nie da się oszukać).

Mam nadzieję, że komuś będzie chciało się to przeczytać.
Pozdrawiam Smile

<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>

Mój Blog: Pod presją czasu
14-05-2012 13:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 14-05-2012 13:07

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości