Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
daniel Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,744
Reputacja: 6
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Generalnie każdy wypowiadający się tu (łącznie ze mną), lubi naginać rzeczywistość po swojemuWink
Nasze ostatnie - DOBRE - zakupy, pochodzą z boisk angielskich. Javier Chicharito Hernandez, do którego pałam wielką sympatią, póki co okazał się gwiazdą jednego sezonu, a w drugim pokazał, że progresu w jego grze nie ma. Ok, można tu podpiąć przy okazji wiele teorii na temat tzw. drugiego sezonu, albo zwalać wszystko na niedostosowaną do jego umiejętności taktykę. Czy był to zakup trafiony to czas jeszcze pokaże. Póki co nasze ostatnie transfery to raczej chęć pokazania, że inni bulą mega hajs a my kupujemy no nameów, z których robimy zawodowych piłkarzy. Bebe? Tosic? Obertan? Manucho? Doiuf? Równie dobrze graczy o podobnych jak nie lepszych umiejętnościach mamy w akademii. Powołując się na pracę scoutów dodałem, że chodzi mi o ostatni okres.

michal85 napisał(a):Który inny topowy zespół w PL w ostatnim czasie może się pochwalić podobnymi zakupami

Co prawda nie topowy ale Newcastle zdecydowanie ma powody do chluby.

Foster napisał(a):To, że te ustawienie nie przynosiło efektów, to akurat wina Fergusona, który dobierał nieodpowiednich zawodników. Ciężko, żeby przynosiło efekt, gdy dwóch bądź trzech zawodników jest za słabych. Przy odpowiednich ludziach różne modyfikacje 4-5-1 (4-3-3, 4-2-3-1) jest efektywne i efektowne.

No i ja praktycznie o tym samym napisałem, a skoro widzimy to my to czemu nie widział tego w tym sezonie Ferguson? Zresztą mi w całej tej dyskusji nie chodzi o awanturę czy o jakieś sztuczne bicie piany. Sezon był do wygrania, i poza kontuzją Vidica na końcowym fiasku zaważyły przede wszystkim złe decyzje personalno taktyczne (brawo przytakująca głowa Mike Phelan) oraz brak wzmocnień w środku pomocy.

Too weird to live, too rare too die

http://www.dzwiekumaniak.pl
16-05-2012 12:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 16-05-2012 12:18

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości