Jak w temacie, możemy pisać dlaczego akurat tego grajka wybraliśmy
MACHINIMA TEAM
KARTONick
I KOLEJKA: EDISON CAVANI
Czemu?: Nie chciałem ryzykować w I kolejce, więc postawiłem na Urugwajczyka. Odszedł Lavezzi, więc tym bardziej Cavani powinien strzelać. Wątpię czy Pandew, czy Hamsik przeszkodzą mu w zdobyciu w tym sezonie min. 20 bramek.
II KOLEJKA: ALEKSANDR KERZHAKOV
Czemu?: Tutaj wybór był prosty. Bałem się jednak brać Cisse(choć miałem takie plany), a skoro Kerzakhov w pierwszych dwóch meczach w rosyjskie Premier Lidze, już strzelił 3 bramki, to będzie strzelał cały sezon. W dodatku dobrze zapamiętałem go z gry na EURO'12, więc musiał u mnie grać!
III KOLEJKA: JOZY ALTIDORE
Czemu?: Znowu napastnik

W tamtym sezonie strzelił 16 goli. To mnie przekonało. W Alkmaar to on jest tym, na którego idzie większość piłek. Mój lis pola karnego <3 W dodatku gra Alkmaar - czołowym holenderskim klubie. Ustrzeli
min. 15 goli !
IV KOLEJKA: SEJAD SALIHOVIC
Czemu?: Słyszałem o nim wiele dobrego w poprzednim sezonie. Według niektórych, w Niemczech to On najlepiej wykonuje rzuty wolne! W końcu - dopiero w IV kolejce - musiałem wziąć pomocnika. Padło na Bośniaka, bo jego 8 goli mnie przekonało. Niestety, nie pomyślałem o transferach, a Hoffenheim solidnie się wzmocniło - przyszli m.in. Derdiyok, Wiese czy Takashi Usami. Na (nie)szczęście, drugi najlepszy strzelec poprzedniego sezonu "Wieśniaków", ma poważny uraz więzadeł w prawej kostce.
V KOLEJKA: NIKICA JELAVIC
Czemu?: Doszedł zimą tego roku do klubu z Liverpoolu i od razu zrobił furorę, przy okazji wielkie wrażenie na mnie samym. W 13 meczach dla Evertonu strzelił aż 9 goli! Do klubu przeszedł teraz jego kolega z Rangersów - Naismith - ale i tak to Nikica powinien być numerem 1 w tym klubie. Liczę, że strzeli ok. 20 goli. Musiałem go mieć i czatowałem przez 2 kolejki i się udało! Aż zdziwiony jestem, że nikt wcześniej go nie wziął
VI KOLEJKA: DOKA MADUREIRA
Czemu?: Miałem brać Grosika, w końcu zdecydowałem się na no-name'a... Nie znam gościa w ogóle, jednak skoro w poprzednim sezonie trafił 13 bramek, to w tym też coś ubije. Będzie zmiennikiem Salihovica! Będę mu się przyglądał w tym sezonie, mam nadzieję, że uda mi się obejrzeć kilka meczów z jego udziałem
VII KOLEJKA: JIRES KEMBO-EKOKO
Czemu?: Kolejny napastnik... Tym razem próbowałem wyłowić perełke

No i w miarę się udało. Jires jest młody, me pewne miejsce w składzie Rennes.. Nic dodać, nic ująć. Doumbia odszedł do Wolverhampton, M'Vila niemal na 100% odejdzie jeszcze w tym okienku transferowym... Został jeszcze Jonathan Pitroipa, ale chyba trener Stade będzie stawiał na mojego Kongijczyka. Nie będę dalej pisał, bo i tak to bez sensu...
VIII KOLEJKA: BRUNO CESAR
Czemu?: Ostatnia kolejka i męczarnie. Powoli miałem dość... Doszedłem do wniosku, że jednak wybiorę pomocnika. W dodatku musiał być z Półwyspu Iberyjskiego(chciałem mieć każdego gracza z innej ligi, żeby potem nie mieć problemów z wystawianiem skladu), więc wybór padł na Bruno Cesara. Strzelił w poprzednim sezonie 10 goli, więc jak na pomocnika do nieźle. Cardozo, z roku na rok jest coraz większym drewnem(co udowodnił trzy dni temu w finale Eusebio Cup, przeciwko Realowi Madryt, marnując 2 setki i masę okazji...) i to mi jakoś przemówiło, by brać kogoś z Benfici... Niestety na skrzydle Cesar będzie miał dużo rywali, ale myślę, że jakoś wywalczy miejsce w pierwszej "11". Zresztą jest on w moim składzie, graczem awaryjnym, na którego będę stawiał w nagłych przypadkach... No chyba, że wiadomo - rozkręci się i udowodni, że zasługuje na miejsce w pierwszej "3"
Machinima Team !