Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Everton FC 1-0 Manchester United (20.08.2012)
Jaroldz Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,903
Reputacja: 10
Re: PL: Everton FC 1-0 Manchester United (20.08.2012)
Zasłużone zwycięstwo Evertonu, który po prostu był wczoraj dużo lepszym zespołem. Wyglądali na drużynę bardziej zdeterminowaną, lepiej poukładaną, lepiej przygotowaną fizycznie do sezonu. Nasi wiecznie byli spóźnieni, ciągle o krok za rywalami. Nie wiem też, co SAF wypił przed meczem, albo po nim, ale jeśli czytam, że według niego:

Cytat:- Piłkarsko byliśmy lepszym zespołem. Everton miał 8 strzałów na bramkę, a De Gea spisał się rewelacyjnie na swojej pozycji. Mieliśmy duże posiadanie piłki i wypracowaliśmy kilka bardzo dobrych akcji. Niestety zabrakło wykończeń ataków.

To ja nie mam pytań. Chyba oglądałem inny mecz.

DDG- fantastyczny występ Hiszpana, tylko dzięki niemu zawdzięczamy to, że nie przegraliśmy różnicą 3-4 bramek. Kolejny świetny występ Davida.

Evra- totalne dno. Fatalnie w defensywie i ofensywie. Wiecznie spóźniony, niedokładny, nie radził sobie z rywalami, Vidić musiał naprawiać jego błędy. Nie wiem, co się z nim stało, ale w takim Realu, Barcelonie czy Chelsea byłby zaledwie rezerwowym. Jeśli dalej będzie tak grał, to za rok naprawdę będziemy musieli dać szansę Fabio, albo kupić klasowego prawego obrońcę( tego Buttnera nie liczę, bo za wiele po nim się nie spodziewam).

Vidić- z całej defensywy najlepszy, a i tak miewał lepsze występy.

Carrick- obrona to nie jego pozycja, to przez niego wpadła bramka dla Evertonu, nie upilnował Fellainiego przy rzucie rożnym i Belg z łatwością zdobył gola.

Valencia- prawa obrona to nie jego pozycja, brakowało wczoraj jego rajdów prawą flanką, tych przyspieszeń, źle się ustawiał w defensywie, raz został ośmieszony przez Fellainiego, kiedy to Belg trafił w słupek. W następnym meczu i tak SAF pewnie postawi na niego niż na Rafaela...

Nani- TRAGEDIA :!: I on chce dostać nowy, lepszy kontrakt :?: Czy on chleba nie jada, że nie ma siły dokopać piłki do pola karnego, kiedy Ferguson załapie w końcu, że Portugalczyk nie powinien wykonywać dłużej rzutów rożnych :?: :!:

Scholes& Cleverley- zostali totalnie zdominowali przez Fellainiego i spółkę. Nasz środek pola wczoraj wyglądał bardzo blado. Wciąż czekam i łudzę się, że SAF może Ferguson w końcu kupi światowej klasy środkowego pomocnika, bo ze Scholesem, Clevem i Andersonem za daleko nie zajedziemy. Brakowało wczoraj też w środku Carricka, przez co jeszcze gorzej zagraliśmy w środkowej strefie, a to pokazuje, że zastępcy Michaela też nie mamy.

Welbeck- został ustawiony na prawym skrzydle, ale lepiej prezentuje się na środku ataku. Mimo wszystko on aż tak źle wczoraj nie wypadł, ale widziałem jego lepsze występy.

Kagawa- obok DDG najlepszy w naszych szeregach, świetna technika, niekonwencjonalne pomysły, ale niestety, sam sobie nie poradzi z obroną i pomocą rywali. Jeśli zagrywa świetną prostopadłą piłkę do Welbecka, to nie ma wpływu na to, że Danny nie potrafi tego wykorzystać, jeśli zagrywa celnie na głowę Rooneya, to za Wayne'a nie uderzy celnie na bramkę.

Rooney- powolny, ociężały, bez pomysłu na grę. I on twierdzi, że jest świetnie przygotowany do sezonu :?: Chyba w FIFIE, albo PES-ie.

Robina van Persiego nie oceniam, bo dostał nieco ponad 20 minut, poza tym, on nie jest przygotowany do sezonu, w meczach przedsezonowych nie grał w Arsenalu, poza tym jest niezgrany z drużyną. Young niczym się nie wyróżnił, a wpuszczanie Andersona 5 minut to po prostu chyba akt desperacji Fergusona.

Manchester United champions of England for the 19th time!

"We'll keep the red flag flying high, couse Man United will never die"
21-08-2012 11:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: Danny Welbeck - KARTONick - 15-08-2012, 12:22
Re: Danny Welbeck - Hubson - 15-08-2012, 13:00
Re: PL: Everton FC 1-0 Manchester United (20.08.2012) - Jaroldz - 21-08-2012 11:51

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości