W końcu United zagrało na swoim przyzwoitym poziomie. Pierwsza połowa bardzo dobra po początkowym braku koncentracji. Druga już mniej efektywna a dodatkowo przez nieporozumienie nerwowa, ale od początku..
De Gea - kilka dobrych interwencji, nieporozumienie przy drugim golu dla Fulham z Vidiciem. Niestety jak bramkarz wychodzi to musi piłkę dotknąć. Inaczej wynikają z tego kłopoty. [7.0]
Rafael - w ofensywie super, ale w defensywie kilka klopsów. Pierwsza stracona bramka to jego wina. Potem jeszcze dał się kilka razy objechać graczom przeciwnika. [7.5]
Vidic - samobój a tak wydawało mi się, że czasami panikował [6.5]
Carrick - nie jego pozycja i tam gdzie trzeba uważać na faule, bo jest się bardzo blisko swojej bramki, to Michael nie rozumie jeszcze tego. Tam gdzie było trzeba wyprowadzić piłkę bez zarzutu, w końcówce świetna prostopadła piłka do Cleverleya zakończona groźną akcją czyli standard dla niego gdy gra w pomocy i tam jest nam potrzebny - [6.0]
Evra - znowu w pierwszej połowie lepszy w drugiej... tym razem zaledwie niewidoczny. Chcę zobaczyć Buttnera na lewej stronie obrony. [6.0]
Anderson - bez większych wpadek, ale rewelacji też nie było chociaż trzeba pochwalić kilka przerzutów - [6.5]
Cleverley - Tom jakiego lubimy czyli dynamiczny, zawsze patrzący do przodu - [7.5]
Kagawa - Japończyk jest niesamowicie ruchliwy, inteligentny a to w połączeniu z techniką robi z niego gracza idealnie pasującego do United. Kolejny dobry mecz - [7.5]
Young - zaliczył asystę przy bramce Rafaela, ale jemu jeszcze trochę brakuje do optymalnej formy - [6.5]
Valencia - w pierwszej połowie kręcił Briggsem niemiłosiernie, w drugiej mniej ekploatowany - [7.0]
van Persie - jedna sytuacja bramkowa i jeden gol. Ale za to jaki! Skuteczność 100%, tego nam trzeba. Poza tym podobają mi się jego stałe fragmenty. Widać, że celuje do kogoś konkretnego a nie jak pewien Portugalczyk..

Ale wszyscy wiemy, że Robina stać na znacznie więcej - [7.5]
Zmiennicy:
Welbeck - znowu jakoś lewe skrzydło mu nie służy - [6.0]
Rooney - nadal bez formy, kontuzja na pewno mu nie pomoże w złapaniu jej - [6.0]
Giggs - ocena niech będzie komentarzem - [6.0]
Jeszcze tylko słówko o zawodniku, który wywarł na mnie największe wrażenie. Dembele. Zrobił na mnie lepsze wrażenie niż Fellaini. Świetne odbiory, ofensywne rajdy - gdy startował to kilkoma susami gubił naszą pomoc. Niesamowite zagrożenie z jego strony. Już wiem skąd zainteresowanie nim kilku lepszych klubów.