RE: PL: Manchester United 4-0 Wigan Athletic (15.09.2012)
Po pierwszej połowie z niewykorzystanym karnym chyba była niezła suszarka, bo poprawa gry znaczna.
Ponieważ nie mam pomysłu na szerszy opis meczu przejdę do ocen poszczególnych zawodników to jakoś podsumuje ten mecz.
Lindegaard - [7.0] - przez prawie cały mecz nie miał nic do roboty, ale trzeba przyznać, że pewnie wyłapywał dośrodkowania i raz dobrze zatrzymał Kone
Rafael - [7.5] - dobra współpraca z Nanim, ale nie ustrzegł się kilku błędów w obronie
Ferdinand - [6.5] - jak opisał wyżej RedLucas, troszkę niepewny, powolny, ale bez konsekwencji
Vidic - [7.0] - lepiej od Ferdinanda, ale obaj nie musieli wspinać się na wyżyny, bo sam marny Di Santo to za mało
Buttner - [8.5] - jako główny promotor Alexa jestem zachwycony. Bramka, asysta, zaangażowanie, duch walki, agresja. Owszem, może jest lekko chaotyczny, ma braki w obronie, ale powiedziałbym, że to taki lewy obrońca w starym stylu. Prze do przodu i za to mu chwała. Dla mnie MoTM. Chętnie go zobaczę także z Galatasaray
Nani - [7.5] - początek drugiej połowy super, wygrywał pojedynki prezentując dynamikę, ale nadal kilka decyzji jest dla mnie niezrozumiałych, ale zostawię to dla siebie
Carrick - [7.0] - jako jedyny próbował stosować pressing, bez wsparcia nie miało prawa działać. Poza tym w normie
Scholes - [7.5] - ważna bramka rozluźniająca naszą drużynę i jak zwykle dobre rozgrywanie
Giggs - [6.5] - często schodził do środka zostawiając Buttnera samego na skrzydle, bez błysku
Welbeck - [8.0] - niesamowita praca włożona w spotkaniu, zasłużył na bramkę. Po przesunięciu na skrzydło lekko zgasł
Hernandez - [7.5] - niby też szału nie zrobił, ale bramka i asysta. Niech każdy prezentuje się tak bez formy
van Persie - [7.0] - starał się zbiegając nawet do środka pola, Jedno, dwa fajne zagrania, sytuacja bramkowa
Powell - [7.0] - do momentu bramki spalił kontrę, niespecjalnie widoczny. Po bramce (bardzo ładnej i w stylu Scholesa) już lepiej z główną zaletą nie tracenia piłek (chociaż przy fatalnym środku pomocy Wigan nie wiem czy to ma znaczenie)
Evans - za krótko i nie mogę dać mu uczciwej oceny
Generalnie po przerwie więcej zaangażowania przyniosło efekty.
|