Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Wiem, że w styczniu rzadko kiedy przeprowadzamy jakieś większe transfery, ale myślę, że tym razem musimy rozważyć taką opcję, gdyż nasza sytuacja na skrzydłach nie wygląda najlepiej. Na chwile obecną nie jestem w stanie rzucić nazwiskiem, ale musimy coś w tym kierunku podziałać już w najbliższym okienku, szczególnie, że Nani nie dość, że irytujący na boisku to jeszcze sprawia problemy poza nim. Czas kupić w końcu jakiegoś lewoskrzydłowego, który jest lewonożny, bo tutaj mamy problem, którego Welbeckiem nie rozwiążemy, niestety.

W ankiecie zagłosowałem na stopera, pomocnika i właśnie skrzydłowego. Dwóch pierwszych spodziewam się dopiero jednak w letnim okienku. Jeśli chodzi o obrońców to niby ilość odpowiednia, jednak jakoś zupełnie nie ta. Vidić kolejna kontuzja kolana, nie wiadomo jak będzie wygląda po powrocie i ile wytrzyma zdrowy. Ferdinand coraz starszy, a konsekwencje tego widzieliśmy w sobotę. Zostaje Evans, Smalling i Jones, który na środku nie spisywał się nadto dobrze. Młodych zdolnych, a także ukształtowanych lecz jeszcze nie gwiazd obecnie trochę jest i myślę, że jeśli SAF się zdecyduje na wzmocnienie tego obszaru to nie będzie problemu ze znalezieniem kogoś odpowiedniego. Chyba, że zaczynamy do składu śmielej wprowadzać Wootona czy Keane, wtedy młody zaczyna coraz więcej pogrywać w pucharach, a z czasem i w lidze.
Boczny obrońca jest według mnie niepotrzebny. Wróci Fabio, a do tego jest Jones, którego bardziej widzę na boku niż w środku. Czasem można też spróbować w środku nim zagrać.

Jeśli chodzi o pomocnika to problem wciąż ten sam, potrzeba nam kogoś silnego fizycznie, kogoś dobrze radzącego sobie zarówno w ofensywie jak i defensywie. Idealny przykładem jest Yaya Toure. Po sezonie odchodzą Giggs i Scholes (myślę, że już czas, a jeśli Paul ma zostać to tylko jako uzupełnienie) i wtedy zostaje: Carrick i Fletcher + nowy - defensywa, Cleverley, Powell i Anderson (o ile zostanie) -ofensywa. Wśród młodych na chwile obecną nie widzę kogoś kto mógłby wskoczyć do składu. Jest Petrucci, który obecnie marnuje się rezerwach, ale on i tak chyba bardziej na pozycję Kagawy.

<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>

Mój Blog: Pod presją czasu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2012 22:58 przez Foster.)
30-09-2012 22:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 30-09-2012 22:56

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości