Silvan
Judge-mental
Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
|
RE: PL: Manchester United 2-1 Arsenal FC (3.11.2012)
Chciałbym odnieść się do sędziowania w dzisiejszym meczu, w moim odczuciu Dean o dziwo stanął na wysokości zadania i każda z jego decyzji była absolutnie prawidłowa. Karnego wcale nie wyjął z kapelusza, jak sugerowali komentatorzy canal plus. Cazorla jest sam sobie winien, że unosił ręce ponad głowę będąc w polu karnym, tak doświadczony zawodnik powinien wiedzieć jakie będą konsekwencje. Wenger lamentował po meczu, drugą żółtą kartkę Willsherea, ale też nie zauważył, że chwilę wcześniej zawodnik dostał ostatnie ostrzeżenie od arbitra za wejście w nogi van Persiego. Co do incydentu z RvP po którym dostał żółtą kartkę, był to podobny faul za jaki Wilshere dostał żółtą kartkę w pierwszej połowie. Jeżeli ktoś twierdzi, że RvP powinien wylecieć, to tak samo Wilshere powinien dostać czerwo za chamskie wejście w Cleverleya, które nie wiem czy nie było bardziej agresywne. Ostatecznie żółta kartka całkowicie zasłużona dla napastnika United.
Z samego meczu jestem raczej średnio zadowolony. Arsenal nie postawił trudnych warunków, a United generalnie dostosowali swój poziom do rywala. Szkoda niewykorzystanych sytuacji, Rooney z karnego, van Persie sam na sam i przede wszystkim koszmarny kiks Valencii na 2-3 metry przed bramką, takie szanse po prostu TRZEBA wykorzystywać.
Jeszcze jedno, czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego RvP dał już w przerwie koszulkę Stantosowi? O co tam chodziło? Nigdy w życiu nie widziałem czegoś takiego w przerwie meczu...
"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2012 14:35 przez Silvan.)
|
|
04-11-2012 14:26 |
|