Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Po wczorajszym spotkaniu, którego nie wygraliśmy rzekomo z powodu zmęczenia zerknąłem na naszą kadrę i wychodzi na to, że mamy spory problem w środku pole, once again. Cleverley i Carrick to na dzień dzisiejszy podstawa, ale co potem? Jest Scholes, który jest kontuzjowany, który zresztą i tak jak już gra coraz słabiej, jest Anderson, na którego formę znów będziemy musieli czekać kolejny rok, jest Powell, który na chwile obecną jest za słaby na pierwszy skład i jest Fletcher, który jest chory i są minimalne szanse na to, że wróci do regularnej i dobrej gry.

Po sezonie dwa transfery do środka pola i ewentualnie jakiś talent na bliżej nieokreśloną na tą chwilę pozycję. W pierwszej kolejności potrzebujemy kogoś na zastępstwo dla Carricka, a po drugiego kogoś w miejsce Scholesa. Tom w ostatnim czasie jakby się zatrzymał w miejscu, a na Anderson zbytnio nie ma co liczyć. Choć uwielbiam Andersona, to nie widzę innej opcji niż ostateczne pożegnanie w lecie. Nie możemy całe wieki czekać, aż wielki talent w końcu rozbłyśnie.

Sytuację w bramce mamy klarowną. De Gea jest pierwszym, a za niedługo będzie najlepszym. Anders czuwa na wypadek kontuzji.

W obronie też problemów nie ma. W środku jest Rio, Vidic, Smalling, Evans i Jones. Na prawej stronie Rafael, Fabio, Jones i M.Keane jeśli w przyszłym sezonie nie uda się na kolejne wypożyczenie, a na lewej stronie Evra, Fabio, Buttner.

W pomocy trzeba zrobić małą roszadę. Scholes zapewne skończy karierę, a Anderson powinien zostać sprzedany. Carrick + nowa postać od defensywy, ewentualnie zawsze jeszcze Jones. Cleverley + nowa postać bardziej ofensywny. Do tego jeszcze Powell na mecze z ogórkami.

Na skrzydłach po prawej stronie Nani i Zaha, zaś na lewej Young, Giggs i Welbeck. Pytanie co z Antkiem? Nie wydaje mi się, by SAF zdecydował się na jego sprzedaż. Osobiście mam nadzieję, że nowy sezon będzie dla niego lepszy, a konkurencja w postaci młodego Anglika zmobilizuje go do lepszej gry. Problem pojawi się natomiast gdy nie uda się przedłużyć kontraktu z Nanim, bo wtedy będzie trzeba sypnąć gotówką na kogoś gotowego do gry od zaraz. Wierzę, jednak że Nani podpisze nowy kontrakt i będzie prezentował się przynajmniej tak jak w ostatnich spotkaniach.

W przodzie nie ma żadnych problemów. Jest RvP, jest Chicharito, a także Welbeck. Rooney i Kagawa jako cofnięci, a wśród młodych Keane i ten Chilijczyk.

Nie mam natomiast za bardzo pomysł na te dwa nowe nazwiska do środka pola. Są pewne propozycje, jednak nie jestem do nich w 100% przekonany. Jeśli chodzi o alternatywę dla Michała, to Strootman bądź Capoue wydają się być ciekawą opcją. Natomiast problem jest z kimś bardziej ofensywnym. Chyba, że kupilibyśmy dwóch bardziej defensywnych np. Capoue + Strootman, czy za któregoś z nich Wanyama.

<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>

Mój Blog: Pod presją czasu
11-03-2013 17:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Foster - 11-03-2013 17:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 48 gości