Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Pchela Offline
Banned

Liczba postów: 356
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
(15-03-2013 15:21)Undermine napisał(a):  Na defensywnego mam trzech kandydatów - wspomniany Wanyama(nie kosztowałby dużo), Tiote no i jeśli QPR spadnie z ligi to można wyciągnąć M'bie
Drugi środkowy pomocnik to mógłby być Cabaye z Newcastle. Nie wiem czy jego cena nie byłaby zbyt wysoka, ale na pewno stanowiłby konkurencję dla Cleverley'a i byłaby między nimi rywalizacja. No i zabezpieczenie w razie kontuzji/kartek.
Jak pierwszy raz, z prawie całym postem się z Tobą zgadzam, tak w tym fragmencie to nie.
Jak jeden do luzowania Carricka (czyli cofnięty rozgrywający z zadaniami defensywnymi) - takich piłkarzy jest niewiele, pisałem już o tym. Idealnym kandydatem jest Etienne Capoue, który zmienił agenta na Mino Raiole i dostał zielone światło od zarządu na zmiane klubu. W lecie zobaczymy go w innej koszulce niż Toulouse. Drugim takim zawodnikiem jaki przychodzi mi na myśl jest właśnie Cabaye. Czyli nie jako zastępca Cleverleya, bo Tom to box-to-box, a Yohan takim zawodnikiem nie jest. Tylko druga opcja kosztowałaby jakieś 20 milionów (długi kontrakt, dobrze się czuje w Newcastle). Ewentualnie Benat, ale jego znam tylko z opinii ludzi co oglądają La Ligę no i ze skrótów, więc bezsens. A Victora za bardzo w akcji nie widziałem (maksymalnie ze 3 razy), on raczej jest typowym DMem? No i Tiote czy M'Bia. Big Grin Nie no, sorry, ale Tiote jak w tamtym sezonie był bardzo dobrym tak w tym totalna chujówka, no i też by za niego trzeba było bulić. Poza tym nie widzę Afrykańców w United. Angry O M'Bii nie wspomne, przez grzeczność. IMO jeden z najgłupszych piłkarzy jakich widziałem i do tego o słabych umiejętnościach. Plus jest jego taki, że jest silny, nic więcej. Big Grin
Drugi jako zastępca box-to-boxa - myślę już nad tym jakiś czas. Przyjrzałem się Strootmanowi no i kurde, to jest box-to-box! Niesamowicie wybiegany, świetny odbiór, pod grą, dobre uderzenie z dystansu - jest moc. Cena myślę do 15 milionów euro. Prawdziwy taran, przypomina trochę Yayę Toure. Opcji zapasowej nie jestem w stanie wymienić.
Szkoda tylko, że ani Capoue nie trafi do United, ani Strootman. To tylko moje "marzenia" Sad

Cytat:Po co nam drugi pomocnik o charakterystyce Cleva? To się mija z celem.
Rozwiń myśl.

E: Hatem zerwał ścięgno w ostatnim meczu z Anżi, najprawdopodobniej nie zagra do końca sezonu. Tongue
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2013 16:08 przez Pchela.)
15-03-2013 16:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Pchela - 15-03-2013 16:01

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 51 gości