Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Silvan Offline
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
michal85 napisał(a):@Silvan
Wydaje mi się, że przeceniasz negatywny wpływ Moyesa na ewentualny transfer Thiago. Już pomijając to, że to nie jest topowy grajek. Naprawdę sądzisz, że gdyby nadal na stołku trenerskim siedział Fergie to by coś zmieniło? Odrzuciłby propozycje pracy dla kogoś kogo bardzo dobrze zna ? Przecież taki Hazard podziękował nam, a poszedł do niedoświadczonego Di Matteo. Reputacja managerów ma IMO drugorzędne znaczenie.

Nie wiem co siedzi w głowie Thiago i czy zdecydowałby się grać dla sir Alexa, kosztem Guardioli, który włączył go do pierwszej drużyny Barcelony. Może skończyłoby się tak samo, a może nie. Wiem natomiast, że wybór Moyes czy Guardiola nie mógł być z gatunku tych trudnych i magia Hiszpana przebiła nawet perspektywę zaciętej rywalizacji o miejsce w składzie Bayernu. Szkoda, że Thiago miał akurat taki wybór, bo porównywanie tych trenerów jest trochę niesprawiedliwe, a powiedziałbym nawet, że nie na miejscu. Na szczęście nie każdy perspektywiczny piłkarz, będzie postawiony przed tak oczywistym wyborem, ale AKURAT w tym przypadku Moyes po prostu nie miał zbyt wiele do zaoferowania w porównaniu do Guardioli. Uważam jednak, że przynajmniej na początku swojej kariery w United, D.M. nie może być atrakcyjną opcją, dla zawodników mających zadatki na światowy top lub już prezentujących taki poziom. Nazwij to negatywnym wpływem jeśli chcesz, ale taka jest prawda. Reputacja managerów może nie ma dużego znaczenia, ale styl gry ich drużyny owszem. To od trenera zależy, czy wystawi zawodnika i jaką będzie pełnił rolę na boisku.

"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2013 10:01 przez Silvan.)
15-07-2013 09:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Silvan - 15-07-2013 09:47

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości