robaldo
k.robka
Liczba postów: 1,354
Reputacja: 39
|
RE: PL: Manchester United 1-1 Southampton (19.10.2013)
O co Wam chodzi z tą zmianą Smallinga? Przecież ta zmiana jest w miarę rozsądnie wytłumaczalna. Do końca regulaminowego czasu gry pozostawały 3 minuty, a Southampton posyłał coraz więcej piłek w pole karne, czy to po akcjach, czy rzutach rożnych, więc centymetry Smallinga miały okazać się przydatne (zwłaszcza, że boisko opuścił wcześniej Fellaini), koniec końców takowymi się nie okazały, ale w samym pomyśle nie widzę nic karygodnego.
Dużo słabiej wytłumaczalna (przynajmniej jeśli chodzi o moją percepcję) jest za to zmiana Welbecka za Fellainiego. Bo nie dosyć, że tracimy jednego człowieka w środku pola, to jeszcze zastępujemy go zdaje się Giggsem. W zamian Welbeck też nie dał niestety za wiele, więc ogólnie tej roszady nie jestem sobie w stanie logicznie wytłumaczyć.
I na koniec kilka słów o Welbecku. Początek sezonu bardzo fajny, potem zdaje się przyplątały mu się jakieś drobne problemy zdrowotne i niestety stracił dobry rytm. Wczoraj i z Polską to tylko potwierdził. Ale ja jestem o niego spokojny, uwielbiam jego styl gry i jestem pewien, że lada moment wróci Welbeck z początku sezonu. O jego skuteczności lub jej braku nie będę się wypowiadał. Tyle zostało już powiedziane w tym temacie "za" i "przeciw", że dodawanie czegoś więcej jest zbędne.
"Możesz mówić co chcesz o tradycji Barcelony, czy Realu Madryt, ale nikt i nic nie może równać się z historią Manchesteru United"
|
|
20-10-2013 13:06 |
|