Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Cardiff City 2-2 Manchester United (24.11.2013)
Silvan Offline
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
RE: PL: Cardiff City 2-2 Manchester United (24.11.2013)
michal85 napisał(a):O proszę, statystyki Cleva w końcu wyglądają marnie od kilku dobrych tygodni i wtedy są dobrym argumentem.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale odnosiłem się tylko do jego wczorajszego meczu. Nie zauważyłem jednak by Cleverley rozgrywał jakieś wybitne spotkania w ostatnim czasie, a za dobrą dyspozycję zdarzało mi się go pochwalić, wybacz że nie dodałem wtedy również statystyk, by bardziej rzuciło Ci się to w oczy.

michal85 napisał(a):W moim odczuciu Fellaini był jedynie minimalnie lepszy od bezbarwnego Cleverley'a, od którego oczekiwałem znacznie więcej.

W jakim sensie był minimalnie lepszy? Ze swoich obowiązków defensywnego pomocnika wywiązywał się bardzo poprawnie, co widać poniżej. Posiłkuję się dalszą częścią statystyk przytoczonych przez nijakiego Senariusa w tym samym poście, w którym podał statystki Cleverleya:

Fellaini - 3/4 tackles, 6/7 headed duels won, 2 interceptions, 4 clearances, 41/50 passes compl. (82%)

Natomiast Cleverley miał odpowiadać za kreatywność, ruch, płynność akcji i regulowanie tempa gry, a wychodziło mu to bardzo marnie. Jak dla mnie duża różnica w indywidualnej ocenie tych zawodników jest jak najbardziej uzasadniona.

"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2013 10:51 przez Silvan.)
25-11-2013 10:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: PL: Cardiff City 2-2 Manchester United (24.11.2013) - Silvan - 25-11-2013 10:43

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości