Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Lisu Offline
Senior Member

Liczba postów: 289
Reputacja: 2
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Sporo czasu na wykładzie wczorajszym poświęciłem na analizę składu United. O tym kto powinien przyjść, zostać, odejść. I tak:

Kto powinien odejść/odchodzi/:
Ferdinand - który zdaje się sam chce odejść. Jeśli nie, to mimo wszystko Anglik jest nierówny (mecz z MC, a z Bayernem), a i młodszy już nie będzie. Stablizacja jest potrzebna, a Ferdka należy wymienić na młodszy, lepszy model.
Vidić - sytuacja jasna
Evra - najgorszy sezon Francuza na OT. Sytuacja taka jak z Ferdkiem - wymieniamy.
Buttner (?) - czy to obrońca na miarę regularnej gry w ManUtd? Ciężko mi powiedzieć, ale sądząc po ilości występów w tym sezonie Moyes nie wiąże z nim przyszłych planów
Young - w tym sezonie, czasem nóż się w kieszeni otwiera na widok gry Asha. Z roku na rok coraz słabiej. Pora oddać miejsce w składzie Januzajowi.
Giggs (?) - już niestety nie ten poziom. Lecz legenda jest nietykalna i to on powinien zadecydować czy chce zostać czy nie.
Carrick/Fletcher - kiepski sezon Carricka, Fletcha w tym sezonie gdy grał również nie zachwycał. W tym momencie to dwóch drwali o podobnej charaktersytyce. Nie sądzę, żeby znalazło się miejsce w szerokim składzie dla obu. (Transfery do środka są potrzebne, ale o tym później)
[Hernandez(?)] - gra mało, za mało. Pytanie czy zasługuje na miejsce w pierwszym składzie. Grochu to świetne rozwiązanie jako joker, ale wg mnie z lepszymi zespołami to kiepska opcja od pierwszych minut. Wg mnie nienajlepiej wygląda w grze kombinacyjnej i konstruowaniu akcji. Ale to tylko subiektywna opinia.
Nani (?) - ciężko powiedzieć co z tym człowiekiem. Kontrakt podpisał, a na boisku wciąż nie możemy ocenić w jakiej jest dyspozycji. Skoro nie ma dla niego miejsca w składzie, musi odejść.

Przysłe tranafery.
Powiedzmy, że Roo gra jako dziesiątka, bo tak było najczęściej w tym sezonie.
Wówczas zostaję nam skład taki: (dwóch ludzi na jedną pozycję być powinno)

--------------------------------------------De Gea---------------------------------------------------
Rafael ( )----------- Jones (Evans)------( ) (Smalling)-------( )( )--
------------------------( )(Fellaini)----------( )(Clev/Carrick/Fletch)--------------
-----------Mata (Valencia)--------------Rooney(Kagawa)------------( )(Janzuaj)-------
----------------------------------RVP(Hernandez/Welbeck)---------------------------------------

Także wg mnie potrzeba 5-7 nowych nazwisk. Co najmniej 3 w obronie. Potrzebny środkowy obrońca 'na już'. Typ - Garay/Hummels.
Lewa obrona - do wyjęcia za 10 baniek jest Coentrao, który z konieczności może grać jako zapchajdziura na skrzydle bądź w środku pola.
Niezbędny jest jeszcze jeden boczny obrońca. Najlepiej 'dwustronny'. Rafaelowi potrzebny jest konkurent. Nie chciałbym widzieć ciągle eksperymentów w postaci Jonesa i Smallinga na prawej stronie, gdyż ich pozycja to środek. Mój typ - Clyne, który może grać po obu stronach. Ewentualnie John Stones, choć wolałbym już człowieka ogranego w pierwszym składzie. No i jeszcze jest jedna opcja w postaci Colemana.

Wobec kiepskiej formy Fellainiego konieczne jest wzmocnienie środka pola. Miejmy nadzieję, że po owocnym okresie przygotowawczym do nowego sezonu zobaczymy starego dobrego Belga i nie trzeba będzie podwójnie wzmacniać środka. Mój typ - Ross Barkley/ew. Gundogan. Ale między innymi przez wzgląd na to, że Anglików w kadrze coraz mniej - wolałbym Rossa.
Przy czym: Co robimy z Powellem? Gra dobrze w Wigan. Wraca do nas w czerwcu i myślę, że warto zaryzykować i znaleźć dla niego miejsce w składzie. Niekoniecznie od razu w pierwszym ale wprowadzanie go powoli do składu mogło by przynieść wiele korzyści, bo chłopak ma talent. A więc Powella zaliczamy jako transfer nr 6.

Po sprzedaniu Younga, Naniego pozostaje luka na lewym skrzydle. Typ - Reus. Z kolei powrót Zahy (który się przyda) to transfer nr 7

Buttner + Nani + Young = ok. 30 mln euro
Hummels+Reus+Barkley+Coentrao+Clyne = 130-140 mln euro

Tak ja bym to widział. Przyszły sezon to ciąg dalszy przebudowy, ale już z mocniejszym składem niż teraz i spokojnie możemy wówczas walczyć o TOP4.

Bycie fanem United to nie przyjemność, to zaszczyt
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2014 10:01 przez Lisu.)
02-04-2014 09:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Lisu - 02-04-2014 09:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości