Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Silvan Offline
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Jeśli wierzyć doniesieniom to ten transfer już podobno klepnięty, więc zacząłem trochę czytać i orientować się jak najwięcej o tym chłopaku, bo szczerze mówiąc nie śledzę szczególnie ligi hiszpańskiej, a Bilbao już w ogóle. W kontekście Andera spotkałem się tylko z pozytywnymi opiniami:

Dziennikarze oczywiście wyrażają się o nim w samych superlatywach, podobno miał udany sezon w Bilbao, rozwinął się jeszcze bardziej w ciągu ostatnich 12-stu miesięcy i jest młodym środkowym pomocnikiem wkraczającym na tzw. "poziom światowy".

Wypytałem też kolegi, zawziętego kibica Barcelony i w ogóle bardzo dobrze zorientowanego w temacie ligi hiszpańskiej, który widział go w akcji wielokrotnie i ma o nim bardzo dobrą opinię. Przede wszystkim Ander to typ pracusia i zawodnika dobrze regulującego tempo gry, szuka gry i chce mieć piłkę przy nodze, trochę gorzej z grą defensywną, ale nie ma tragedii. LvG, który ma przecież rozeznanie w hiszpańskim stylu gry ładnie go nam poprowadzi.

Sam mam wielką nadzieję, że będzie to kolejny obiecujący Hiszpan, który tak jak Mata, Cazorla czy inny Silva zrobi w Anglii furorę i wypracuje sobie nazwisko. Teraz w United jest trener, który buduje drużyny mniej angielsko niż poprzednicy, a bardziej powiedziałbym europejsko z większym naciskiem na posiadanie piłki, nawet jeśli będzie to budowane lekko pod kątem brytyjskim to i tak powinno Herrerze pomóc / dać możliwość zaistnieć w tym zespole. Nic tylko czekać na oficjalkę Smile

Jeszcze w kontekście aklimatyzacji Ander i Mata znają się świetnie z reprezentacji Hiszpani U-21 Smile co pewnie nie było bez znaczenia.

[Obrazek: Adner_Imata.jpg]

"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2014 14:46 przez Silvan.)
25-06-2014 09:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Silvan - 25-06-2014 09:23

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości