Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
United w sezonie 2014/2015
RedLucas Offline
Haxballowy supersnajper

Liczba postów: 3,132
Reputacja: 80
RE: United w sezonie 2014/2015
Płakać się chce, jak człowiek na to wszystko patrzy... Gdzie ten klub zmierza? Jakim cudem Giggs, który na pewno jest bardzo mocno przesiąknięty erą Fergusona, jak i samym Szkotem może na to wszystko pozwalać? Nie rozumiem. Nie na takim United się wychowałem. To prawda, co pisze Patryk, niczym się teraz nie różnimy od City, Chelsea...

Ja to w ogóle jestem ciekawy, czyimi decyzjami było odejście Vidy, Rio? Czy to była jeszcze decyzja Moyesa, czy może samego zarządu? Bo LVG raczej nie. Już pomijając logiczność tego, co wydarzyło się wczoraj, to dlaczego idziemy w tym kierunku. Nie wierzę w to, co napiszę. Ale piszę, to całkowicie świadomie, może lepiej było zostać z Moyesem? To był skromny menago, który rewolucje chciał robić stopniowo. Który wydaje mi się, że chciał kontynuować, to co w tym klubie kochałem. A już na pewno było mu bliżej do tego, niż LVG.

Cóż, może jestem dinozaurem, może jestem głupi, ale dla mnie zawsze najważniejsze było to, że potrafiliśmy szanować graczy, którzy tyle dali zespołowi, że zawsze to klub, a nie piłkarz był najważniejszy, że potrafiliśmy znajdować grajków, którzy są u progu wielkiej kariery, ale to my nakładaliśmy na nich ostateczne szlify, które decydowały o ich wielkości. I to było dla mnie zawsze najważniejsze, żeby przy takiej polityce być bardzo silnym zespołem. Nie zespołem, który co sezon zdobywa The Truble, ale zespołem, który potrafi wygrać to, wygrać tamto z zespołami tak pompowanymi, jak Chelsea, City.

Ale cóż, może w dzisiejszych czasach umiał to tylko jeden człowiek i jest to po prostu nierealne w obecnej piłce? Dodam jeszcze tylko, że LVG sporo stracił w moich oczach wchodząc tak z buta w ten klub. Traktując, jak każdy inny, nie zdając sobie sprawy, że to nie Bayerny, czy Barcelony. Jasne, praktycznie każdy w tym ja chciał rewolucji. Ale ona miała polegać na czymś zupełnie innym.

W tym momencie człowiek najchętniej rzuciłby w pizdu te całe United. Ale przecież tego nie zrobi, jak większość życia przeznaczył na ten klub. I obejrzenie w weekend meczu Diabłów stało się, czymś tak powszednim, jak zjedzenie śniadania, czy obiadu.

"Duma mnie rozpiera. Mike Phelan od początku wiedział o całym przedsięwzięciu, ale nic mi nie powiedział! Chyba powinienem go zwolnić." - Sir Alex Ferguson o niespodziance, jaką było nazwanie jednej z trybun na Old Trafford jego imieniem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2014 08:01 przez RedLucas.)
02-09-2014 07:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
United w sezonie 2014/2015 - Intel - 19-05-2014, 21:58
RE: United w sezonie 2014/2015 - RedLucas - 02-09-2014 07:55
RE: United w sezonie 2014/2015 - mgc - 02-09-2014, 11:16

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 41 gości