Foster
Super Moderator
Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
|
RE: PL: Leicester City - Manchester United (21.09.2014; 14:30)
Ciężko jednoznacznie określić czy Di Maria lepiej będzie grał w środku czy na skrzydle. Ostatnie miesiące w jego wykonaniu, gdzie grał w środku pola, były kapitalne i w dalszym ciągu to kontynuuje, więc raczej skłaniałbym się ku opinii, że więcej daje zespołowi grając w środku. Gdy grał na skrzydle, to nigdy nie grał na takim poziomie jak robi to obecnie.
LVG jest na tyle inteligentnym i ogarniętym taktycznie trenerem, że z pewnością będzie potrafił odpowiednio dobrać ustawienie pod rywala. Ustawienie z diamentem wydaje się być trochę ofensywne, ale poczekajmy z ocenami. Chłopaki muszą się też do niego przyzwyczaić i zakodować sobie swoje role - zresztą, co ważniejsze, może się okazać, że już jutro wrócimy do 352 czego jednak bardzo bym nie chciał. 451 odpada, bo mając Rooneya, Falcao i RvP na pewno nie będziemy grać jednym napastnikiem, a każda kombinacja z Rooneyem na skrzydle czy na "10" nie będzie korzystna dla drużyny, ponieważ na tych pozycjach mamy lepszych zawodników, którzy więcej dadzą drużynie.
Co do składu to ciężko mi coś przewidzieć. Rojo zagrał dobrze, a Blackett mimo wszystko poziom trzyma i tak trochę go sadzać na ławce. Jednak Tyler trochę błędów też popełnił, a poza tym to jest młody chłopak. Wolałbym byśmy zaczynali grać taką defensywą, która ma być naszą podstawą przez cały sezon, dlatego też ustawienie Rafael - Evans - Rojo - Shaw wydaje mi się najbardziej optymalne, no ale zobaczymy.
DDG
Rafael - Evans - Rojo - Shaw
Blind
Herrera - Di Maria
Mata
Rooney - Falcao
<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>
Mój Blog: Pod presją czasu
|
|
20-09-2014 22:24 |
|