Cytat:Przede wszystkim ja mam watpliwosci czy Herrera to jest dobry wybor do taktyki diamentu.
Akurat tego bym się nie obawiał. Nie jest osamotniony i nie spoczywa na nim odpowiedzialność za defensywę w tym ustawieniu. Jest od wspierania, sam też jest wspierany. Musi się podciągnąć w defensywie i wierzę, że tak się stanie, bo w ofensywie jest naprawdę bardzo dobrze.
Co do samego spotkania, to na pewno nie można lekceważyć Leicester. Na własnym stadionie gdzie mają naprawdę świetnych kibiców mogą grać na dużym poziomie energii. Sprawili już kilka niespodzianek i na pewno nie chcą na tym poprzestać.
Zastanawiam się dosyć mocno nad składem i chociaż w moich pesymistycznych myślach sądzę, że van Gaal może powrócić do 3-5-2, bo jest już Shaw, Rafael, do tego może złożyć linię 3 środkowych obrońców. Ale na szczęście uważam to za mało prawdopodobne. Czytając przedmeczowe wypowiedzi mam wrażenie, że Louis będzie chciał szlifować diament. Dlatego obstawiam, że zagramy tym samym zestawieniem a najbardziej prawdopodobne jest ustawienie jakie podał Foster i kilka innych osób.
Czyli: De Gea - Rafael, Evans, Rojo, Shaw - Blind, Herrera, Di Maria, Mata - Rooney, Falcao