RE: PL: Leicester City 5-3 Manchester United (21.09.2014)
Cholernie żenujący mecz w wykonaniu United. Mam skojarzenia z Arsenalem sprzed roku czy dwóch. Styl może i nieco inny, ale frajerstwo takie samo. Kompromitacja, to jedno słowo, jakie przychodzi mi do głowy. Fakt, że sędzia pomógł Lisom wrócić do gry, ale kiedy rywal zaczyna odrabiać straty niesiony dopingiem własnej publiczności TRZEBA szybko się przegrupować i wybić go z uderzenia, przetrzymać trochę piłkę żeby zeszło z niego powietrze, nawet jeżeli z takiej gry będzie niewiele pożytku, ale czasem przetrwanie 10-15 min i utrzymanie rozjuszonego rywala w ryzach to sposób na zwycięstwo. Niestety United zabrakło boiskowego sprytu i doświadczenia by zagrać w taki sposób i stało się wręcz odwrotnie. Niestety gra obronna tej drużyny woła o pomstę do nieba, zarówno drużynowo jak i indywidualnie, czułem że przyjdzie czas, że bardzo mocno zatęsknię za Vidiciem, który opierdoliłby wszystkich i poustawiał... Obraz gry to również spora wina van Gaala, który zrobił tragiczne zmiany. Z początku brak Maty wydał mi się pomyłką, ale zrozumiałem, że sztab odrobił pracę domową i zabrakło dla niego miejsca ze względu na siłowy styl gry Leicester, którzy dominowali pod tym względem nad United nawet bez Juana. Patrząc na przebieg tego meczu wprowadzenie go z ławki było dla mnie totalną pomyłką, nie wiem nawet jak to nazwać, wyglądało to trochę jak akt jakiejś desperacji w walce o zwycięstwo... Już 3 minuty po wejściu Mata głupio traci piłkę i leci kontra po której tracimy gola, inna sprawa że w ogóle nie zabezpieczyliśmy obrony... Gdzie był kurwa wtedy Blind?! co on ma robić jak nie zabezpieczać obronę, żeby rywal nie wchodził środkiem jak w masło?! Wszyscy rzucili się bezmyślnie rzucając wszystko na jedną kartę. Na prawdę nie wiem jak van Gaal i Giggs mogli na to spokojnie patrzeć, zamiast podnieść dupy z krzeseł i przywrócić porządek... Niestety wciąż jest w tej drużynie bardzo dużo chaosu zaczyna robić się bardzo źle, zanim van Gaal to ogarnie, a na pewno z czasem ogarnie, ale wtedy będziemy mieli przed sobą wielką górę do zdobycia.
"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
|