Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
United w sezonie 2014/2015
Silvan Offline
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
RE: United w sezonie 2014/2015
Jestem bardzo rozczarowany postawą gry United jak do tej pory. Oglądając mecz z Leicester miałem chwilami wrażenie, że patrzę na jakąś karykaturę drużyny z Hiszpanii bazującą na grze ofensywnej gdzie stawia się na jedną gwiazdę będącą motorem napędowym i zgraję napastników - zestawienie na wskroś ofensywne, a w defensywie jedna wielka kupa. Dla kontrastu zupełnie inaczej prezentował się nasz rywal, Leicester zagrał "typowo po angielsku" twardo, nieustępliwie, zespołowo i było w tych ich zrywach coś z dawnego United Fergusona, które na zawsze przeminęło i już nie wróci.

Na razie trzeba stwierdzić, że sprawdzają się przedsezonowe prognozy Rodgersa o tym, że holender będzie zaskoczony poziomem rywalizacji w lidze. Żeby nie było, rozumiem sytuację z kontuzjami, przebudową zespołu itd. widzę i doceniam to, że Louis coś próbuje, szybko powrócił do gry 4ką w obronie, kupił Blinda żeby dać niepewnej obronie jakąś asekurację, słowem reaguje. Wiadomo, że rewolucja nie przyniesie od razu efektów, ale sądzę, że wszyscy mamy prawo być zawiedzeni tym, że van Gaal nie jest w stanie wycisnąć z tej z tej drużyny chociaż tyle, by w trakcie procesu zazębiania się gry zbierać ligowe punkty. Zwłaszcza patrząc na drużyny z jakimi przyszło nam grać do tej pory dorobek punktowy powinien być trochę pokaźniejszy i w tym kontekście na prawdę liczyłem z jego strony na więcej. Może i przemeblował tyły, ale z przodu nadal z uporem stawia na "gwiazdozbiór trójkąta" i mam wrażenie, ze zaczyna mu to wychodzić bokiem. Jak przychodzi przełknąć taką pigułę jak mecz z Leicester to trudno zachować spokój. Osobiście sądziłem, że drużyna budowana przez LvG nawet w fazie, że tak to ujmę "spajania" będzie przynajmniej grała mądrze, ale ten mecz to było frajerstwo do potęgi. Długa droga przed tym zespołem.

"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2014 11:53 przez Silvan.)
22-09-2014 11:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
United w sezonie 2014/2015 - Intel - 19-05-2014, 21:58
RE: United w sezonie 2014/2015 - mgc - 02-09-2014, 11:16
RE: United w sezonie 2014/2015 - Silvan - 22-09-2014 11:38

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 39 gości