RE: PL: Manchester United 2-1 Everton (05.10.2014)
Świetny rezultat dla układu tabeli, w końcu udało się wedrzeć do pierwszej czwórki i przed przerwą reprezentacyjną zapewnić sobie trochę spokoju. Był to przede wszystkim kosmiczny mecz De Gei, zamkną usta krytykom i uratował nam 3 punkty. Sam zastanawiałem się, czy nie warto byłoby go posadzić na chwilę po ostatnim meczu, ale wczoraj zrehabilitował się w 100%, w ogóle chłopak rozwalił system tymi paradami w końcówce!
Co do dyskusji powyżej na temat Valencii, moim zdaniem dobry ruch ze strony Van Gaala, żeby wrzucić go do środka. Byłem trochę zaskoczony, ale jak pisał Michał, fizycznością swojej gry mocno utrudniał życie Evertonowi. Niewielkiego plusa postawiłbym też, pod jego grą w ataku, nie uciekał ciągle do boku, nie zwalniał notorycznie akcji pod bramką rywali, próbował uruchamiać kolegów szybkimi, krótkimi podaniami i nawet nie najgorzej to wyglądało. Moim zdaniem, całkiem przyzwoity występ i generalnie nie ma się co czepiać.
Di Maria to jest jakiś inny poziom, chłopak jest niesamowity. Nie wszystko mu się udaje za każdym razem, ale czasem nawet jak coś nie wyjdzie to może zaliczyć asystę, tak jak przy golu na 2:1. Kapitalnie, że mamy takiego zawodnika, który może robić różnicę z przodu przeciwko każdemu rywalowi. Trochę może zbyt mocno drużyna na nim polega, ale o tym napiszę w innym temacie.
Shaw zaliczył trochę pechowy mecz przeciwko Evertonowi, ale ostatecznie go nie położył, a ja generalnie jestem o niego raczej spokojny. Zwracałem uwagę, na jego grę w poprzednim sezonie, na razie nie bardzo do tego nawiązuje, ale dla niego to dopiero początku. Talent ma nieprzeciętny i van Gaal ze swoimi ziomkami do niego dotrą. Oby tylko uraz przez który musiał zejść z boiska nie okazał się poważny.
"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
|