Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów?
Under Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,138
Reputacja: 31
RE: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów?
Połowa sezonu w sumie już za nami. I uważam, że to niezły czas żeby pozbyć się Darrena Fletchera. Powiem szczerze, bardzo w niego wierzyłem a jego walkę przeżywałem prawdopodobnie najbardziej spośród kibiców United. Powód? Chorowałem w pewnym momencie na to samo co Fletch. Fakt, że wrócił do wyczynowego sportu jest niesamowity, ale niestety jego czas w United dobiegł końca. Nie tylko dlatego, że po chorobie nie jest tym dawnym Fletchem. Wydaje mi się, że czas takich piłkarzy w futbolu przemija. Potrzebny jest ktoś z lepszym rozegraniem, przerzutem czy prostopadłym podaniem. Darren tego nie gwarantuje, niestety.

Dobrze byłoby wypożyczyć Andana Januzaja. Nasz diamencik prawie w ogóle nie gra, a w tym wieku rozwój jest najważniejszy. Uważam, że należałoby znaleźć mu klub w Premier League(na wypożyczeniach za granicę raczej nie wychodzili nasi piłkarze dobrze, stąd nie chciałbym Sociedad). Przy czym kluczowe jest zapewnienie sobie w umowie wypożyczenia aby grał jak najwięcej, na przykład poprzez bonusy finansowe, np. jeśli Januzaj zagra, to United w większym stopniu partycypuje w jego tygodniówce(Milik miał tak w Augsburgu... ale tam to nie podziałało). Mam nadzieję, że ktoś wypożyczy Andersona choćby po to, żeby zaoszczędzić te kilka funtów. Ciekaw jestem co by było gdyby SAF nie robił z niego defmida, bo kiedyś ten chłopak coś w sobie miał... ale chcę wierzyć, że po prostu jest gówniany.

Latem za to pożegnałbym Johny'ego Evansa. Na pozycji środkowego obrońcy mamy Smallinga, Jonesa, Rojo i Paddy'ego. Evans jest bardzo niepewny, ponieważ regularnie łapie kontuzje, a do tego po prostu przeciętny. Oczywiście, bardzo go lubię bo to wychowanek, ale nie widzę aby miał się rozwinąć i uważam, że nie prezentuje poziomu wymaganego przez MU. Pożegnałbym też Younga.
"Co? Ale on dobrze gra!" powiecie i pewnie macie rację. Widzę jego dobre występy, ale po pierwsze, to nie sprowadzaliśmy go jako bocznego obrońcy, po drugie znam trochę lewych obrońców w tej lidze którzy graliby nie gorzej od Younga i to nie za 120 tysięcy funtów tygodniowo. Serio, nie widzę go w tym zespole. Jest za słaby na skrzydłowego a w tej lidze znalazłoby się 15 piłkarzy lepiej grających jako lewy obrońca.

Zastanowiłbym się nad kwestią ofensywy, a raczej nad tym jaką formacją chce grać Manchester United. Jeśli diamentem, to pożegnałbym Matę. Nie ma miejsca i dla niego i dla Di Marii w wyjściowej jedenastce w diamencie, a nie wiem czy jest sens utrzymywać tak drogiego rezerwowego. Zwłaszcza, że gra diamentem wymaga inwestycji w środek pola(przy czym akurat Strootman nie jest zawodnikiem w którego stronę bym patrzył przy Carrasie i Blindzie). Jeśli miałby zostać Mata to widzę tylko 4-2-3-1. Mata i Di Maria w podobnych rolach po bokach; nie jako skrzydłowi ale boczni ofensywni pomocnicy. Pamiętacie jak Mata grał w Chelsea? O taką pozycję mi chodzi. Pytanie jak Rafael i Shaw poradziliby sobie w takiej sytuacji. Nie dość, że musieliby mocno pracować w ofensywie jako skrzydłowi, to jeszcze mieliby przed sobą zawodników nie grzeszących ofiarnością w defensywie. Między nimi widziałbym Rooney'a ale nie jako "10" tylko "secondary striker". Ale najbardziej chciałbym, aby United grało 4-3-3, jak Real w zeszłym sezonie. W takim ustawieniu błyszczy w pełni Di Maria, Rooney strzeliłby pewnie ze 40 goli w sezonie. Tylko, że do takiej gry brakuje nam dwóch zawodników na skrzydła, a mamy niepotrzebnych RvP i Falcao.

FREE SAMCRO

#VanGaalOUT
#MoyesOut już nieaktualne, ale zostanie tu na zawsze
21-12-2014 15:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto powinien odejść z zespołu Czerwonych Diabłów? - Under - 21-12-2014 15:38

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 79 gości