Silvan
Judge-mental
Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
|
RE: PL: Manchester United 0-1 Southampton (11.01.2015)
Okropnie słaby mecz w wykonaniu United. Na prawdę ciężko się na to patrzy, dobrze pamiętam zapowiedzi van Gaala, że zespół będzie grał atrakcyjny futbol i kibice będą zadowoleni ze stylu gry. Wszystko rozumiem, kontuzje, rekonwalescenci dochodzą do formy itd. ale w tej grze jednak nadal nie widać pomysłu, szczególnie na ofensywę, gdzie mało co się zazębia. Gdyby chociaż to 3-5-2 skutkowało wynikami, to pal licho styl, przynajmniej coś broniłoby van Gaala. Trzeba jednak pamiętać, że ten zespół prezentuje się bardzo marnie od dłuższego czasu, udawało się zwyciężać i wskoczyć nawet za plecy Chelsea i City, ale nie da się nie zauważyć, że ten zespół zatrzymał się w miejscu. Nie ma progresu, jedyne co ratowało sytuację to wyrachowanie niektórych zawodników i ich blisko 100% skuteczność. LvG musi to szybko poukładać, bo po serii zwycięstw mamy serię gdzie tracimy wiele cennych punków. Nie wiem czy LvG przysnął bo poczuł się zbyt komfortowo na trzecim miejscu w tabeli, czy może realizuje ciągle jakąś wizję, która zwyczajnie przestaje dawać efekty NIE WIEM! Coś musi się jednak zmienić, bo znowu zacznie się desperacja walka o top 4.
Jeszcze przed tym meczem pomyślałem sobie, że w drużynie jest podejrzanie niewiele kontuzji, a van Persie zadziwiająco dawno nie złapał jakiegoś urazu, noi masz...
"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
|
|
12-01-2015 10:39 |
|