Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
United w sezonie 2014/2015
Silvan Offline
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
RE: United w sezonie 2014/2015
Ja osobiście jestem jednak zawiedziony mijającym sezonem. Kwestie personalne odkładam na bok, a spróbuję skupić się na całokształcie, za który odpowiada sztab trenerski. Spodziewałem się jednak dużo więcej po tym zespole, biorąc pod uwagę wzmocnienia i samą osobę Louisa van Gaala. Miał on być autorem projektu, który położy solidne fundamenty pod wielką drużynę, tak jak miało to miejsce choćby w Bayernie. Akurat ta misja trwa nadal i jej sukcesu nie wykluczam, ale ciągłe zmiany ustawienia, nieumiejętność wykorzystania / dotarcia do kilku kluczowych zawodników i uparte stawianie na innych mocno mnie rozczarowały.

To był dziwny i nienajlepszy sezon, w którym większość ligowej czołówki grała trochę w kratkę, umożliwiło to United doczołganie się do pierwszej czwórki, o którą i tak trzeba było walczyć niemal do samego końca. Poza tym nieogarnięcie tematu obrońców przed sezonem i dziwaczne eksperymenty też nie zostawiają ostatecznie dobrego wrażenia. Z pucharów odpadaliśmy w fatalnym stylu, w lidze bardzo nierówna forma i wiele wpadek, niektóre wręcz żenujące jak choćby z Leicester. Trochę to niepokojące, że najlepsza formuła dla tego zespołu, której skutkiem była seria świetnych spotkań pod koniec sezonu narodziła się w skutek kontuzji pewniaków van Gaala i wykorzystania szansy, przez zawodników, którzy nie byli jego pierwszym wyborem, a nie jakiejś jego myśli przewodniej, tzw. nosa do zawodników, czy taktycznego geniuszu.

Szczere przyznam, że przynajmniej na razie nie bardzo podoba mi się United van Gaala… i nie jestem do końca przekonany, że idziemy w dobrym kierunku. Tym niemniej van Gaal powinien oczywiście pozostać u sterów wielkiej rewolucji, załatać dziury w składzie, których nie załatał wcześniej, pozbyć się i zastąpić podstarzałych/ nie sprawdzających się zawodników, którzy najlepsze lata mają za sobą i wypracowywać nadal własny styl. Nie tracę wiary w Holendra, ale bazuję właśnie bardziej na wierze, niż czymkolwiek innym. Rozumiem, że debiut w Premier League, poznanie klubu i wprowadzenie jakiejś swojej wizji zajmuje trochę czasu, z tego względu jak pewnie każdy zastosowałem wobec sztabu pewną taryfę ulgową, ale w kolejnym sezonie już jej nie będzie. Oczekuję od tego zespołu czegoś więcej, awansu i pokazania się w LM, większego zaangażowania w pucharach i realnego włączenia się do walki o mistrzostwo. Niestety po tym sezonie pozostaje jednak pewien niesmak.

"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
13-05-2015 11:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
United w sezonie 2014/2015 - Intel - 19-05-2014, 21:58
RE: United w sezonie 2014/2015 - mgc - 02-09-2014, 11:16
RE: United w sezonie 2014/2015 - Silvan - 13-05-2015 11:56

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości