I dalej nikt nic nie wie można powiedzieć

Ok, nigdy nie wiadomo na starcie sezonu, ale teraz to już w ogóle.
De Gea - Darmian, Smalling, Evans, Shaw - Carrick, Schweinsteiger, Herrera- Mata, Depay - Rooney
Tak bym chciał. Nie wiem czemu, ale coś chodzi mi po głowie, że sezon mimo wszystko na prawej flance rozpocznie Valencia, a Depay ustąpi miejsca Youngowi... I sprawa z Herrerą. Rozumiem, panika bo Hiszpan wszystkie spary zaczynał od ławki, van Gaal znowu wariuje, kombinuje. Cóż, ja to staram sobie tłumaczyć tym, iż Holender, wiedząc że wariant z baskiem się sprawdza próbował innych wariantów, opcji nie zapominając jednocześnie o bardzo udanej kampanii Andera. Podobnie ma się sprawa z Depayem. Równocześnie można odwrócić kota ogonem i powiedzieć, że na takie eksperymenty nie ma czasu wobec bardzo ograniczonej możliwości docierania pierwszej, teoretycznie najsilniejszej jedenastki, a taka była podczas spotkań w USA. Ale niby kiedy miałby te nowe warianty ćwiczyć jak nie teraz, podczas okresu przygotowawczego ? Pytań pozostaje mnóstwo.
Rozwala mnie natomiast prośba naszego rywala, który jeszcze dziś i jutro gra w Audi Cup o możliwość przesunięcia spotkania na niedziele. Heloł, jak planuje się okres przygotowawczy ? Ok, nikt nie mógł znać terminarza, tej magicznej daty pierwszej kolejki, ale trzeba wziąć pod uwagę, iż w czerwcu/lipcu żadne MŚ czy ME się nie odbywają także liga może ruszyć o ten tydzień szybciej niż zazwyczaj.