Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Silvan Offline
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United
Wygląda na to, że transfer Pedro coraz bliżej. Odświeżyłem sobie więc dyskusję na temat tego grajka na forum. Osobiście jestem zwolennikiem tego transferu, naście czy nawet 20 milionów funtów to żadne pieniądze dla United, ani klubu to nie zaboli, ani nie utnie funduszy na transfer kogoś innego. Jakoś nie przemawia do mnie, że Pedro to bardziej boczny napastnik niż skrzydłowy. Barcelona gra w swoim własnym stylu i taką akurat pełnił funkcję, ale z powodzeniem mógłby grać na skrzydle, tym bardziej, że van Gaal nie wymaga od skrzydłowych by byli przyklejeni do linii bocznej. Zresztą w Barcelonie każdy zawodnik ofensywny, musi rónież pracować w obronie i walczyć o odzyskanie piłki, Pedro też ma w tym względzie nie najgorsze opinie. Poza tym Hiszpan, wpisuje się w to co mówił van Gaal, który chce szybkiego skrzydłowego, a Pedro jest zdecydowanie szybszy i bardziej dynamiczny niż Mata. Poza tym jest ogarniętym taktycznie i technicznie zawodnikiem, zwłaszcza pod kątem jego techniki warto się chwilę zatrzymać, bo jak ktoś gdzieś słusznie zauważył w United JEDYNYM zawodnikiem ofensywnym nie ustępującym Pedro pod tym kątem jest Mata, potem długo nic, potem paru młodych... potem długo długo nic. Taki zawodnik bardzo by się przydał.

"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
18-08-2015 14:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Silvan - 18-08-2015 14:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości