Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 1-2 Manchester City (10.09.2016, 13:30)
Ruuuuuuuuuud Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,083
Reputacja: 48
RE: PL: Manchester United 1-2 Manchester City (10.09.2016, 13:30)
Echh, tak jak napisałem wczoraj na shoucie: mecz był do wygrania. Dupy dał imo Jose, który przede wszystkim dokonał złej selekcji zawodników. Oczywiście każdy chciał tych zmian, ale to Portugalczyk widzi grajków na treningach, codziennie ich obserwuje. Prawda jest taka, że to były dwie zmiany wprowadzone w wyjściowej jedenastce i jednocześnie nasze najsłabsze ogniwa (pomijając Blinda). Lingard kompletnie niewidoczny, a Miki tracił każdą piłkę. Po drugie nie bardzo jestem w stanie powiedzieć jaki był nasz pomysł na ten mecz. A już końcówka to była kompletnie żałosna. Zmiany jak za Moyesa czyli wszyscy ofensywni zawodnicy na boisko i dzidy na Fellainiego...long-ball United. Za Fergusona cechowała nas cierpliwość, tutaj jej kompletnie zabrakło i przez ostatnie minuty graliśmy na chaos z czego niewiele wynikało. Miałem też wrażenie, że mocno odstawaliśmy kondycyjnie od City. Ja wiem, że to my biegaliśmy za piłką przez większość meczu, ale to i tak jest dla mnie bardzo dziwne, że nasi ledwo trzymali się na nogach w końcówce. Zmiana Shawa była imo nieprzypadkowa, a Bailly w ostatnich minutach słaniał się na nogach (dosłownie).

Co ten mecz pokazał? Ano to, że mamy ogromny potencjał w składzie i nawet beznadziejna dyspozycja dwóch zawodników i słaby pomysł na grę nie spowodowały, że główny pretendent do tytułu nas zdeklasował. Patrzac po sytuacjach to uważam, że na remis spokojnie zasłużyliśmy, brakło w naszym zespole odpowiedniego wykończenia. Zawodnicy City wykorzystali wszystkie nasze błędy, my nie.

Kto jeszcze rozczarował? Blind - nie chce go widzieć, jest Bailly, który potrafi dobrze grać piłką, nie potrzebujemy tam jeszcze Blinda. To jest jedyny aspekt w którym Holender jest lepszy od Smallinga. Nie chce powtórki z poprzedniego sezonu kiedy co jakiś czas traciliśmy punkty przez błędy/braki Blinda. Bailly też ciut słabiej niż ostatnio. Bardzo rozczarował mnie Pogba, kilka razy wdał się w dryblingi, ale czy one przyniosły nam jakąś korzyść? Nie. Oprócz tego słabiutko.
Przed meczem myślałem, że wykorzystamy przewagę we wzroście i wciśniemy coś po stałym fragmencie/wrzutce. GÓWNO. Większość pojedynków główkowych przegrywaliśmy, a nasze wrzutki to szkoda komentować. Roo zagrał niezły mecz, ale akurat te jego dośrodkowania z prawego skrzydła to były jakieś nieporozumienia.

Teraz czeka nas spotkanie w LE. Liczę, że skład zostanie całkowicie zmieniony. Z dwóch powodów. Zawodnicy z ławki (i z poza składu) potrzebują minut, a po drugie podstawowa jedenastka wygląda mi na troche przemęczoną.

"Saha looks lively, Rooney is always a danger, Giggs is evergreen, and Scholes is linking it all up... Chelsea? Who are they?"
11-09-2016 09:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: PL: Manchester United 1-2 Manchester City (10.09.2016, 13:30) - Ruuuuuuuuuud - 11-09-2016 09:09

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości