Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 1-2 Manchester City (10.09.2016, 13:30)
Silvan Offline
Judge-mental

Liczba postów: 1,029
Reputacja: 55
RE: PL: Manchester United 1-2 Manchester City (10.09.2016, 13:30)
Po meczu do końca weekendu nie miałem ochoty czytać, ani tym bardziej pisać czegokolwiek o meczu. Trzeba przyznać, że derby Manchesteru obiektywnie zawiodły. Niby początek sezonu, jeszcze po międzynarodowej przerwie nie można było spodziewać się wielkiego meczu, ale tak słabego "widowiska" jednak się nie spodziewałem. Większość już napisaliście, ja dodam, że niestety nie jestem w stanie stwierdzić jaki Jose miał pomysł na ten mecz (ktokolwiek potrafi?) Nie trafił personalnie, ale też przede wszystkim z taktyką. Dziwi mnie to o tyle, że trenerskie super-gwiazdy dobrze się znają, a Pep jak zwykle nie wymyślił czegoś specjalnego na ten mecz, ustawił drużynę w swoim stylu, trochę "po barcelońsku", taka trochę anemiczna tiki-taka i do przodu, a Jose, który nie raz od tej broni poległ... no właśnie, cholera wie co on chciał zrobić?! Od dawna mówiłem, że Mourinho nie będzie miał u mnie żadnej taryfy ulgowej i niestety stwierdzam, że Jose położył nam te derby. Pep wjechał w niego jak zwykle i efekt też był taki jaki zwykle bywa w pojedynkach tych dwóch panów, ale przynajmniej pomijając standardowe pierdolimonto, tym razem o nieprzyznanym karnym, ostatecznie wziął to na siebie.

Przegraliśmy, ale paradoksalnie ten mecz to dla mnie tylko dowód, że Pep szybciej niż Jose robi tą swoją rewolucję. Poza tym kondycyjnie United faktycznie wyglądali gorzej od rywali i to też dało się odczuć. Indywidualnie natomiast nie wyróżniłbym nikogo, ale przynajmniej nie mam po meczu większych pretensji do Rooneya, biegał walczył z różnym skutkiem, ale gdyby reszta miała tyle determinacji co on, to w najgorszym razie byłby remis. Zawiódł mnie Pogba, w ciągu pierwszych minut uczestniczył w grze, potem zniknął i nawet w defensywie nie szczególnie pomagał Fellainiemu, co akurat w tym meczu było koniecznością. Jeszcze słowo o "Ślepym", bo po prostu ręce mi opadły. Jakoś tak, za każdym razem kiedy zaczynam myśleć, że JUŻ jest z niego kawał obrońcy przychodzi moment, że muszę te poglądy zweryfikować.

"And UNSTOPPABLE SHOT from PAUL SCHOLES !"
12-09-2016 11:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: PL: Manchester United 1-2 Manchester City (10.09.2016, 13:30) - Silvan - 12-09-2016 11:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości