Wspaniały mecz!
Białkowski - bramkarz Świętch grał doskonale, bronił strzały z daleka, ale najbardziej podobała mi sie jego gra na przedpolu
Starosta - prawy obronca grający jak stary wyga, wywiazuje sie ze swoich zadan w defensywie, do tego atakuje
Fojut + Strugarek - nasi dwaj srodkowi obroncy, wzorowa gra: nic dodac niz ujac
Król - duzo nie pogram. Szkoda mi go. O ile druga zolta mu sie nalezala to pierwsza raczej nie.
Danch - srodkowy pomocnik. Wydaje mi sie miał wiecej zadan defensywnych. Nie było go duzo widac, ale robił swoje, a taki defensywny pomocnik powinien byc.
Krychowiak - młody chłopak, a jaki strzał...
Marciniak - zawodnik GKS Bełchatów bardzo dobrze grał - do 27' minuty jako pomocnik, potem zastapił Króla. Bardzo dobrze spelnił zadanie kapitana.
Cywka - wydaje mi sie, ze jego sposob myslenia jest nastepujacy: "Najlepszą obroną jest atak".
Małecki - mało widoczny jak dla mnie. Jednak nic zlego powiedziec nie moge.
Janczyk - jakos bardziej podoba mi sie jego gra w koszulce Polski niz Legii, nie wiem dlaczego

Bardzo dobry napastnik, a mam nadzieje ze bedzie lepszy.
Troche irytował mnie sedzia, Howard Web (lub Webb - nie sprawdziałem). I Polacy, i Brazylijczycy faulowali, ale to naszym dał duuzzo wiecej zoltych kartek. Do tego przedluzenie meczu o te 5 minut. Zenada.
W meczu pomiedzy USA a Korea padł remis - wiec prowadzimy w grupie. Czekam na następne mecze. Uwazam, ze awans powienien byc spokojnie, a potem zobaczymy.

:wink: