To może i ja oddam swój głos tutaj
1.
Cristiano Ronaldo - dlaczego nie Kaka, który był moim faworytem w tym roku? Ano dlatego, że Cristiano Ronaldo na wszystkich frontach prowadził Man. United do końcowych faz, a Kaka brylował najbardziej w Lidze Mistrzów w poprzednim sezonie

Nie będę ukrywał, że Cristiano wyprzedził w moich oczach Kakę tą jesienią, świetnie gra w lidze, w lidze mistrzów i reprezentacji, więc rzutem na taśmę to on wg mnie powinien zgarnąć "Złotą Piłkę"
2.
Kaka - wielki zawodnik, wspaniały sezon

Gdyby gral lepiej w reprezentacji i jego zespół grał lepiej w jakichś rozgrywkach oprócz ligi mistrzow (w poprzednim sezonie, bo w tym już średnio) to pewnie utrzymal by przewagę nad C. Ronaldo, a tak niestety stracił palmę pierwszeństwa
3.
Francesco Totti - znakomity sezon Włocha, gdyby nie Manchester United to kto wie, czy oprócz świetnego sezonu w Serie A, nie świętowalby także sukcesu w Lidze Mistrzów

dziwi mnie jego brak we wcześniejszych waszych typowaniach :roll:
4.
Leo Messi - znakomita jesień tak go wepchnęła z powrotem do czołówki

teraz jest postacią numer 1 w Barcelonie już praktycznie w każdym meczu

Co prawda nic w tamtym sezonie nie wygrał, w tym póki co tym bardziej nie, ale jego wysoka pozycja jest zasłużona

ma wielki wpływ na swój zespół, rozegrał swietne gran derby, przyszłość przed nim świetlana
5.
Ruud van Nistelrooy - najlepszy napastnik świata musial znaleźć się w piątce, miał znakomity sezon, zdobył mistrzostwo Hiszpanii z Realem, a przyczynił się do tego w ogromnym stopniu

super snajper zawsze i wszędzie, tak wygląda jego kariera, stąd te pierwsze trzy słowa w komentarzu

maszynka do strzelania goli
ps: musze po raz kolejny zastrzec, że nadal uważam i chyba jeszcze sporo czasu będę uważał, że "Kun" jest/będzie lepszy od Messiego 8)