Maciek napisał(a):Znów pan "kultura starogrecka" szarżuje więc najpierw pod nosem się uśmiechnę (bo nie wie co czyni), a teraz odpowiem Te jego ataki i jakąś manię, że nikt nic nie może wiedzieć o czymkolwiek związanym ze starożytną Grecją odbieram już jako bardziej kabaret, nawet profesorowie, którzy wiedzą praktycznie wszystko o tamtych czasach i jej myślicielach, nie są tak agresywni
Jakie ataki? Kogo zaatakowałem? Jedyny kabaret ty odstawiasz i nie wiem czy widzisz, ale z wszystkimi normalnie dyskutuję Pejter, Morgan a nagle ty się wtrącasz i piszesz o jakichś atakach? Albo ja czegoś nie wiem, albo może niech mi Pejter wyjaśni (ty się do tego nie nadajesz) kiedy i gdzie w tym watku go zaatakowałem?
Maciek napisał(a):Odpowiem ci wprost - uspokój się człowieczku
Ja zwykle nie odpowiedziałeś wprost, tylko wymijając się z prawdą. To skoro piszesz że czytałeś, to jakie dzieła? To chyba nie jest trudne?
Maciek napisał(a):ZASTANOWIŁEŚ się kiedykolwiek dlaczego? Czy oprócz atakowania innych na forum nie masz na nic innego czasu i dlatego tego nie zrobileś?
Po pierwsze to do czego ty pijesz? Po drugie, to chyba wyżej ci napisałem conieco o tym.
Maciek napisał(a):Ten pan o którym wiesz wszystko a ja zupełnie nic, był bardzo bogaty, na dodatek uważał, że filozofowie powinni rządzić (być u władzy) bo są ludźmi "ze złota" itd.,
Po pierwsze to nie napisałem ze wiem o nim wszystko, bo nikt o nim nie wie wszystkiego (znowu pajacujesz?) Po drugie to powinieneś wiedziec, jeśli już się powołujesz na tego typu fakty, że to rodzice Platona byli bogaci, on sam poświęcił się filozofii a nie zdobywania bogactwa, za co ojciec chciał zresztą go wydziedziczyć.
Maciek napisał(a):na dodatek uważał, że filozofowie powinni rządzić (być u władzy) bo są ludźmi "ze złota" itd.,
Ty wogóle wiesz, co znaczy pojęcie "filozofia"? W założeniach Platona chodziło o to, że filozofowie mieli najlepszy pogląd o tym co dobre, a co złe itp.
Maciek napisał(a):Znów chcesz z rzeczywistością dyskutować i się sprzeczać?
Ten tekścik twój pominę milczeniem...
Maciek napisał(a):Nie będę cię atakowal jak Stojko wszystkich lecz spokojnie mogę ci powiedzieć
Znowu jakies głupie aluzje, zachowujesz się jak idiota, gdzie atakuje kogokolwiek!!?? Piszesz takie bzdury bez uzasadnienia po9 raz kolejny.
Maciek napisał(a):Proponuję najpierw coś przeczytać (widze, że dwa dni odczekaleś zanim odpisaleś), zanim zarzuci się mnie, że czegoś nie czytałem (tak, nie zarzucileś wprost, wiemy, ale każdy potrafi interpretować więc aluzja oczywista)
Wywnioskowałem to z twojej wcześniejszej wypowiedzi i nadal mnie w tym utwierdzasz, bo tyle co ty napisałeś, to w streszczeniu można przeczytać.
Maciek napisał(a):Poglądy Platona są chore, zawsze były i będą, oczywiście, można sobie powyciągać jakieś bzdety
Mnie najbardziej interesujące rzeczy nie są bzdetami, a Platona poglądy nie były i nie są chore, inne wtedy były wytyczne i wyznaczniki męstwa i prawa, więc tutaj nie przemawiają do mnie twoje stwierdzenia.
Maciek napisał(a):To o czym pisał Platon i to co uważał za słuszne, to się nawet dziecku Hitlera i Stalina by nie przyśniło, dlatego uważam, to za psychopatyczne poglądy
Napiszesz co konkretnie? Bo narazie nie podałeś żadnych przykładów!
Maciek napisał(a):przejmij szkołę od mistrza, to doznanie może ci przypaść do gustu
No nieźle fantazjujesz...