Stojkovic napisał(a):ale z wszystkimi normalnie dyskutuję Pejter, Morgan a nagle ty się wtrącasz i piszesz o jakichś atakach?
Probujesz się żałośnie odegrać za peany i kilka innych wątków więc pajacujesz

Tak jak teraz pajacujesz z tym wypytywaniem mnie :lol: Ich powiększoną czcionką nie pytasz, czy kiedykolwiek coś przeczytali albo co czytali, może nie widzisz różnicy, podobnie jak i nie rozumiesz co się do ciebie pisze (jak o Lampardzie na przykład) :lol:
Więc proponuje, żebyś zbastował bo mnie już wk***iasz, a jak nie umiesz się powstrzymać to może jakiś mod/admin ci w tym pomoże
Stojkovic napisał(a):Po drugie to powinieneś wiedziec, jeśli już się powołujesz na tego typu fakty, że to rodzice Platona byli bogaci, on sam poświęcił się filozofii a nie zdobywania bogactwa, za co ojciec chciał zresztą go wydziedziczyć
Przełóżmy to na twój tok myślenia :roll: Jeśli dziecko Billa Gatesa dostałoby od niego pieniądze i za nie kupiło sobie coś dużego i żyło bardzo dostatnio, to nie byłoby bogate?
Stojkovic napisał(a):Ty wogóle wiesz, co znaczy pojęcie "filozofia"?
pojęcia nie mam
Stojkovic napisał(a):W założeniach Platona chodziło o to, że filozofowie mieli najlepszy pogląd o tym co dobre, a co złe itp
masz racje, nie podzielił ludzi, a już na pewno filozofowie nie byli "złotymi"... masz 100% racji negując każde moje zdanie, tak trzymać
Stojkovic napisał(a):Ten tekścik twój pominę milczeniem...
Kamień spadł mi z serca, bo myślałem, że znów jednak będziesz chciał z faktami się kłócić
Stojkovic napisał(a):Wywnioskowałem to z twojej wcześniejszej wypowiedzi i nadal mnie w tym utwierdzasz, bo tyle co ty napisałeś, to w streszczeniu można przeczytać.
To zacznij czytać streszczenia, o peanach też tam coś znajdziesz
Rozumiem też, że w streszczeniach (jeśli istnieją) są skrajnie różnie przedstawione poglądy Platona? Tam gdzie to czytasz nie ma podziału na ludzi lepszych gorszych, Platon tworzy pańśtwo demokratyczne równe dla wszystkich itd.? Takich głupot to nawet w streszczeniach pewnie nie ma, a ty tu wypisujesz tego typu bzdety (oczywiście już się z demokracji niby po poście
Morgana wycofałeś - niesłusznie bo on pewnie nic nie czytał, jak cała reszta populacji procz ciebie)
Cytat:Mnie najbardziej interesujące rzeczy nie są bzdetami, a Platona poglądy nie były i nie są chore, inne wtedy były wytyczne i wyznaczniki męstwa i prawa
Ale ty pi***olisz to się czytać nie da, weź doczytaj coś z tego Platona a potem będę czytał twoje wypowiedzi
To co wypisujesz to są niby szlachetne rzeczy ale PIERDOŁY, rzeczy nieistotne... Każde spoleczeństwo przystało by na to co piszesz a jednak mu "podziękowano" i w praktyce jego postrzeganie i wizja państwa się nie sprawdziło, dlaczego? Bo uwazał że władca powinien to czynić społecznie? To jest bzdet, zupełnie rzecz nieistotna, nie ma nic wspólnego z tym o czym ja pisze, a ty widać nie bardzo (póki co) wiesz o co chodzi, bo nie doczytałeś, stąd nie wiesz dlaczego poglądy Platona są chore, dlaczego mówie o Hitlerze itd.

Ale jak teraz się już osadzasz po tej stronie, to życze ci powodzenia później, jak już dojdziesz do sedna sprawy i istoty jego państwa, to jak planował prokreacje i rozwój społeczeństwa, jak podzielil ludzi, jakby wyglądałyny biura matrymonialne gdyby zarządzano je na wzór myśli Platona itd.

Czyli ta jego wrażliwość społeczna i sprawiedliwość, którą gdzieś tam zauważyłeś