Stojkovic napisał(a):Szkoda, że wyciągasz na forum to o czym pisaliśmy na PW
Szkoda, że nie jesteś taki na żywo :lol: To świadczy tylko o twoim poziomie, to nie było na priv, peany też nie były na priv a teraz:
Stojkovic napisał(a):Dlatego wychodzisz po raz kolejny na idiotę... ty się jeszcze pytasz czemu ja uważam że w przeciwieństwie do innych nie czytałeś Platona.
tez nie było na priv :lol: Weź się w garść, bo podaje ci przyklad, nie rozumiesz, ironizuje, nie rozumiesz, kpie z ciebie, nie rozumiesz :lol:
Prosze jakiegoś moda o powycinanie obraźliwych tekstów tego pana względem mnie, albo o jakąś reprymendę dla niego, bo przesadza, szczególnie z tym zupelnie kretyńskim czepianiem się jak tutaj:
Stojkovic napisał(a):Widac znowu twoją niewiedzę kompletną, miłość - męsko męska to nie tylko chodziło o sex lub pederastię, chodziło o coś pomiędzy przyjaźnią a miłością
k**wa ile można? Ile jeszcze ten zakompleksiony chłopak będzie przekręcał moje słowa (nie tylko moje - patrz PEAN), tak żeby mnie w międzyczasie obrazić i niby poprawić
Panie Serbie, prosta sprawa - napisałem, że prawdziwa milość WG PLATONA MOGŁA ZACHODZIĆ JEDYNIE MIÊDZY MÊŻCZYZNĄ A INNYM MÊŻCZYZNĄ WIÊC MI NIE PI*RDOL O SEKSIE BO NIC O TYM NIE PISAŁEM PODEJMUJĄC TEMAT PRAWDZIWEJ MIŁOŚCI, KTÓRY ZRESZTĄ ZACYTOWAŁEŚ, ZATEM TWOJA WIEDZA JEST NIEKOMPLETNA, Z JÊZYKA POLSKIEGO, CZYTAĆ NIE UMIESZ
Stojkovic napisał(a):Takie wtedy było przekonanie, zresztą kobiety miały bardzo ograniczone prawa więc dziwi mnie twoje podejście.
Kobiety jeszcze długo później nie miały praw, podobnie jak w okresie o którym jest dyskusja, więc jedno z drugim nie ma większego znaczenia, bo tu chodzi o stosunek do kobiety-żony, a nie kobiet ogółem, bo jak napisalem byly też hetery, które wbrew temu co napisał tutaj Morgan, wedle mojej wiedzy były także w większości przypadków rozwinięte intelektualnie
Stojkovic napisał(a):Jak już to gejem, pedały są w rowerze, trochę kultury jednak. Pozatym Platon nie był gejem, bo kochał kobiety, a miłośc męsko - męska polegała na czym innym niż teraz (prócz oczywistych relacji) i inaczej na nią patrzono
Platon kochał kobiety? W jakim sensie?
Platon nie był gejem? To znaczy co? Nie odbywał stosunków seksualnych z mężczyznami?
Stojkovic napisał(a):Oczywiście że dużo, państwo Ateńskie nie mogło pozwolić sobie (wzięto to ze Lacedemonii) na utrzymywanie ludzi niepełnosprawnych (noworodków które kiedyś nie będa w stanie walczyć w wojnach, bronić państwa ani pracować).
Po pierwsze - Platon mówił nie tylko o ludziach niepełnosprawnych lecz o tzw. dzieciach gorszych par, co zupełnie nic z niepełnosprawnością nie miało wspólnego, a było drogą do osiągnięcia społeczeństwa idealnego wg Platona,z tego też względu jest to chore
Stojkovic napisał(a):państwa nie musza się bać o swoje bezpieczeństwo
:lol:
Stojkovic napisał(a):I ciebie to dziwi?
Dziwi mnie to gdzie to przeczytałeś, a także to dlaczego tak lubisz afiszować się ze swoimi ułomnościami jeśli chodzi o język polski
Stojkovic napisał(a):Jak już to gejem, pedały są w rowerze, trochę kultury jednak
Zachowaj podobne uwagi dla siebie