Maciek napisał(a):Mimo, że sytuacji nie widziałem to i tak postarałem ci się odpowiedzieć wyobrażając sobie to zdarzenie, ale oczywiście musisz wszystko przekręcać i przekłamywać by było "obiektywnie" i pasowało do sytuacji
Ja też ci starałem się odpowiedzieć i odpowiedziałem poprawnie, jak się później okazało.
Maciek napisał(a):Już o tym pisalem
Nie zauważyłem i dalej nie widzę.
Maciek napisał(a):A Mateusz pisał o Herodzie Wielkim, o jego rzekomej rzezi niewiniątek i nie wymyślaj jeszcze większych niedorzeczności niż to zrobił ewangelista Mateusz
A co ja napisałem? Przecież zgodziłem się z tobą, że Mateusz pisał o Herodzie Wielkim. I napisałem, że nie miał racji, bo za wydarzenia, które opisywał mógł odpowiadać co najwyżej Herod Antypas.
Maciek napisał(a):A ile razy mam odpowiadać na to samo pytanie, tylko inaczej zadane? No szanujmy się nawzajem, naprawdę.
Gdybyś na nie odpowiedział konkretnie to tylko raz, ale jak do tej pory tego nie uczyniłeś. I teraz pewnie też nie uczynisz, pisząc, że już to zrobiłeś i nie pokazując, gdzie.
Maciek napisał(a):Ksiądz, przedstawiciel kościoła, który wyciąga pieniądze od państwa, jest bzdurą... aha
Tylko, że w tym przypadku nie występuje konkretnie jako przedstawiciel Kościoła. Pisałem już, że każdy może uczyć, więc zwykły katecheta też wyciąga pieniądze od państwa? Nie - zarabia je w normalny uczciwy sposób, więc to nie jest żadne wyciąganie.
Maciek napisał(a):To nie było do ciebie, przeciez nie ma tu twojego nicka ani nic takiego nie mówiłeś, ja schizofrenikiem nie jestem
Proszę:
Maciek napisał(a):To jest totalnie bzdurne i nie do obrony stanowisko, co wykazano już chociazby w tym temacie kilkukrotnie, gdyby nie proste wykręty to niemielibyście żadnych argumentów by poprzeć to swoje stanowisko.
"Przeciwko" tobie w tym temacie jesteśmy tylko ja i Stojko, więc musiało się to odnosić do nas obu, bo chyba nie pisałeś do Stojkovica w liczbie mnogiej?
Maciek napisał(a):Moge napisać ponownie - z tego samego źródła, z którego szympansy czy surykatki to wiedzą.
Ateiści nie posiadają żadnej księgi ani żadnych działań nie mają na swoim koncie (oprócz tego, że 92% noblistów to ateiści), ktore namawiałyby do nienawiści
No więc właśnie. Dlatego nie rozumiem "odnośnika" do katolików.
Maciek napisał(a):Ateiści nie posiadają żadnej księgi ani żadnych działań nie mają na swoim koncie (oprócz tego, że 92% noblistów to ateiści), ktore namawiałyby do nienawiści
A katolicy namawiają do nienawiści?
Maciek napisał(a):rozmawiamy o PŚ, który jest rzekomym dowodem na istnienie Boga
Tylko chodzi o to, że Bóg wg ciebie nie istnieje, więc jak w ogóle możesz odnosić coś do niego?
Maciek napisał(a):To jest odpowiedź na to, czego mam nie interpretować dosłownie
To była odpowiedź na sugerowanie mi, że wymyśliłem sobie teorię. Tak trudno się domyślić?
Jeśli tak bardzo chcesz, to zapoznaj się choćby z KKK. I napisz mi jeszcze raz, że odsyłanie do przeczytania tekstów jest niepoważnym traktowaniem rozmówcy - nie rusza mnie to, bo mam odmienne zdanie na ten temat.
Maciek napisał(a):chodziło mi o to o czym pisałem, o popieranie, promowanie i czynienie zła bezpośrednio przez Boga, a o tym od Leibnitza się nie dowiem
Wow, a to ciekawe. Może jakoś rozwiniesz, uargumentujesz?
Maciek napisał(a):Najsmakowitsze wątki nietknięte, olane
Tak samo mogę twierdzić o tobie. Udowodniłem ci, że rok śmierci Heroda Wielkiego, który podałem, jest powszechniejszą datą uznawaną przez historyków, a ty się w ogóle tego wątku nie tknąłeś, olałeś go. Ja go uważam za najsmakowitszego.