Trudno nie być zadowolonym po takim meczu, szczególnie że graliśmy w dość okrojonym składzie. Młodzi zawodnicy zagrali dobrze w tym meczu co bardzo cieszy. Martwi mnie tylko to, że znów wychodzimy na prowadzenie, po czym troszkę stopujemy, (choć wczoraj były okazje do tego by podwyższyć na 2:0 choćby sytuacja z początku II połowy, gdy Welbeck nie wykorzystał sam na sam) i tracimy gola. Tym razem udało się to jeszcze nadgonić, ale nie można dopuszczać do takie typu sytuacji.
Bardzo się cieszę że nasze Diabełki grają dalej w CC, ponieważ nasza młodzież będzie miała kolejną szanse na pokazanie się i zdobycie doświadczenia.
Jeśli chodzi o poszczególnych graczy to:
Amos - przy bramce nie miał szans, ogólnie dobrze, spokojnie
Rafael - bardzo dobry mecz Brazylijczyka, grał atak-obrona, atak-obrona...owszem zdarzyło mu się kilka błędów ale pamiętajmy że on się dopiero uczy, niewątpliwie dobry materiał na zastępce Nevilla
Vidic - bardzo dobry mecz, czyścił co mógł, często schodził na lewą stronę i pomagał O'Szejowi, który sobie nie czasem nie radził. Jedynie mam zastrzeżenie jeśli chodzi o jego zachowanie przy straconej bramce, wg mnie popełnił, ponieważ niepotrzebnie wcisnął się przed Rafaela, który spokojnie mógł wybić tą piłkę
Brown - bez większych zastrzeżeń
O'Shea - sporo błędów....
Ronaldo - strzelił bramkę i...? no właśnie i nic, sporo strat, grał zbyt egoistycznie
Anderson - już było o wiele lepiej niż ostatnio, choć wiadomo że stać go na jeszcze lepszą grę, ładne rajdy nam wczoraj zaprezentował
Possebon - wg mnie zawodnik meczu, bardzo dobrze kierował grą, nie bał się utrzymać przy piłce mimo dwóch obrońców na plecach, będą z niego ludzie

dobrze że noga nie jest złamana, trzeba teraz czekać na ostateczną diagnozę...
Nani - bardzo dobry mecz w wykonaniu Portugalczyka, bardzo aktywny przez całe spotkanie, kiwał, strzelał podawał... mam nadzieję iż w następnym meczu również tak zagra a nawet lepiej, bo stać go na to
Giggs - bramka + asysta ogólnie dobre spotkanie. Z takimi przeciwnikami Ryan może grać
Welbeck - dobry występ naszego młodego napastnika, martwi mnie tylko to że nie wykorzystał dwóch dogodnych sytuacji....
Tevez - jak zawsze gdy wchodzi ożywił nasz atak... szkoda że nie było mu dane grać w meczu na SB
Gibson - może być...
Manucho - no nareszcie doczekaliśmy się jego debiutu, szkoda że nie wykorzystał dobrej okazji, bodajże po zagraniu Andersona....