Hull City, beniaminek, który gra na prawdę bardzo dobrze. Mimo, że w składzie nie posiadają gwiazd, ani nie mają jakiegoś znanego trenera, to jak na razie radzą sobie bardzo dobrze. Grają dobry ofensywny football. Już nie jedną dobrą drużynę pokonali, niestety w ostatniej kolejce nie sprostali u siebie Chelsea. Mam nadzieję iż nam również nie urwą pkt.
W tym meczu będzie trzeba zagrać bardzo dobrze z tyłu, obrońcy będą musieli być skoncentrowani przez 90min, tym bardziej z tego co czytałem to znów ma bronić Kuszczak ( VDS dostanie znów wolne, w meczu z Celticiem to samo, tylko że w LM zastąpi go Foster).
Najważniejsze jest to by w końcu zagrać bardzo dobrze przez 90 min, a nie tak jak to ostatnio bywało tylko przez 45min. Kluczem do sukcesy w tym meczu zapewne będzie dyspozycja II lini, o którą chyba się martwić nie musimy. Pewniakiem w środku jest Fletcher, tylko kto z nim? Carrick, Anderson czy może Giggs? Michael jest po kontuzji, więc wystawienie go od pierwszej minuty nie jest może najlepszym rozwiązaniem. Andi zaczyna grać coraz lepiej, więc to jest jedna z opcji, ponieważ mamy też Giggsa, który ostatnio jest w dobrej formie, a w dodatku będzie wypoczęty ponieważ nie grał w środę.
Na skrzydłach powinni zagrać Ronaldo, który powoli wraca do wysokiej formy, oraz Nani, który ostatnio również prezentuje się dobrze. Jakby co to zawsze jest jeszcze Park
Największy "problem" to mamy w ataku. Pewniakiem wydaje się Rooney, który nadal utrzymuje wysoką formę. Tylko teraz pytanie kto ma zagrać z nim? Tevez czy Berbatov? Carlos ostatnio nie grał za często, więc forma jest jaka jest, ale za to bardzo dobrze rozumie się z Roo. Dimitar zaś ostatnio poczyna sobie coraz lepiej. Ja osobiście jestem za duetem Rooney - Berbatov, ponieważ gdy Tevez swoim wejściem ożywia grę, wnosi coś nowego, a Berbatova, jednak aż takiej dobrej zmiany chyba nie ma, owszem może strzelić bramkę, ale Tevez też to potrafi.
W obronie nie ma co kombinować z Rafaelem, zagrał sobie z WHU, więc mu starczy.
Kuszczak?
Brown- Rio- Vidic- Evra
Ronaldo- Fletcher - Giggs/Anderson - Nani/Park
Rooney - Berbatov
Mam nadzieję iż zagramy tak jak z WHU w pierwszej połowie, oraz że damy rade tak zagrać przez 90 min. Jeśli tak będzie to o zwycięstwo chyba się martwić nie musimy

Trzeba gonić lidera, także 3pkt to mus, a przy okazji możemy liczyć na potknięcie się cipek z Liverpoolu
GLORY GLORY MAN UNITED!!!