Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moto GP/Superbike/Formuła 1
maju Offline
Posting Freak

Liczba postów: 1,351
Reputacja: 0
Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1
Ole napisał(a):
maju napisał(a):No i czemu Heidfled nie dostał rozporządzenia, aby dać się wyprzedzić Robertowi. Ferrari tak zrobiło i Massa zyskał 2 pkty. Kubica zyskałby w ten sposób jedno oczko, przez co Raikkonen odrobiłby dzisiaj tylko 2 punkty do Polaka. Przez to Kubica może nie obronić 3. miejscaw generalce (pamiętajcie, że rok temu Raikkonen wygrał mistrzostwo właśnie jednym punktem).

Podejrzewam, że strategom BWM Sauber w ogóle nie przyszło do głowy, że dla Roberta ten punkt może być na miarę podium w końcowej klasyfikacji
A jednak

Foster26 napisał(a):Sam chciałbym wiedzieć, z jak na razie nieznanych przyczyn po okrążeniu rozgrzewkowym Robert zamiast ustawić się linii startu zjechał do boksu i zmienił opony, ale z jakich na jakie nie wiem... na pewno nie założono mu opon na suchą nawierzchnię, ponieważ kilka okrążeń później znów zjechał zmienić opony....

Pozwól, że wytłumaczę ci będą mądrzejszym po wysłuchaniu Zientarskiego w studio F1.
Kubica wyjechał na rozgrzewkowe na "sychych" oponach. Po rozgrzewkowym zaryzykował i założył Inetrmediaty. Nie opłaciło się i zjechał po opony na suchą nawierzchnię w tym samym momencie, kiedy cała stawka. Też a początku nie wiedziałem, co tam się działo, bo dla odmiany Borowczyk i Sokół trochę mniej przeżywali wyścig w wykonaniu Kubicy, a kamery tego nie obejmowały.

Carlito napisał(a):jeszcze nigdy Kubica nie miał problemów, aby wyprzedzić Sutila
Kubica ma antytalent do wyprzedzania. Już nie pierwszy raz oglądam wyścig i się denerwuję, że Kubica nie wyprzedza... W ogóle ostatni wyścig, który pamiętam, aby Kubica jakkolwiek ryzykował, to GP Kanady, kiedy kilka razy (jak sam po wyścigu mówił) otarł się o "ścianę śmierci", aby tylko wygrać wyścig.

A ja sam nie wiem, po jakącholerę zjechał po opony na mokrą nawierzchnię. I tak jechał na odległym 15. miejscu, więc nie zdobywał punktów. Jakoś mocno nei lało, dlatego Kubica mógłby zaryzykować i nie zmienićogumienia. To by wystarczyło na dojechanie na 8. miejscu i zdobycie jednego, upragnionego punktu.

tyle ćpunów w całym mieście, nie widziałeś tego jeszcze, popatrz, o popatrz! szerokimi ulicami zapierdalają z blantami, popatrz, o popatrz!... mmmm... bit, co to mu zapodaje bitem, patrzę mu na postacie wbite w ziemię, o w ziemię!
02-11-2008 20:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Re: Wyścigi motocyklowe - Tomassen - 26-01-2008, 00:44
Re: Moto GP/Superbike/Formuła 1 - maju - 02-11-2008 20:44
Motoryzacja - Tomassen - 13-12-2008, 23:59
Re: Motoryzacja - radzio - 14-12-2008, 01:39
Re: Motoryzacja - paolo - 14-12-2008, 11:21
Re: Motoryzacja - matys - 14-12-2008, 13:35
Re: Dakar - sebos_krk - 04-01-2012, 08:57

Skocz do: