sebos_krk napisał(a):Niech mi ktoś odpowie, bo nie kumam. Gdzie w tej sytuacji, kiedy padła bramka był Rafael?! Może mi ktoś wytłumaczy co on robił na pozycji środkowego pomocnika,
Jak widać nawet mecz z przeciętnym Celticiem to dla niego obecnie za wysokie progi. Czasem myślę ,że on jest prawym pomocnikiem ,a nie obrońcą . Do ofensywy nie można się za bardzo przyczepić ale to co robi w obronie ,a raczej to czego nie robi woła o pomstę do nieba. Na szczęście chłopak ma tylko 18 lat i się wyrobi , ba musi . Na razie Fergi powinien dać mu trochę czasu do przemyśleń i przesunąć do drugiego zespołu ,bo pomyśleć co by się działo na prawej obronie w meczu z Chelsea gdyby wystąpił Brazyliano. Jakby Fergi nie miał kogo desygnować oprócz Rafaela to na bank Rooney by tam śmigał :lol:
sebos_krk napisał(a):Foster26 napisał(a):już się boję co to będzie jak będzie grał z Arsenalem, bo niestety na to wychodzi że będzie, bo Brown kilka tygodni pauzuje, a z Garym nie wiadomo co jest...
Jeśli Ferguson będzie rozsądny to zapewne zagra tam O'shea, który zawsze pewniej się czuje w defensywie, a do tego zyskujemy wysokiego piłkarza w obronie.
Naprawdę Oszej pokazał wczoraj klasę , jak widać co jakiś czas doznaje olśnienia i ma kilka przebłysków dobrej gry. O'Shea nie musi atakować bo jest kim straszyć w ataku ale nie zaprzeczę, widząc go kila razy w polu karnym Celtów delikatny uśmieszek rysował się na mojej twarzy . Wywiązał się ze swojej roli i wobec
domniemanej absencji Wesa to właśnie on powinien grać na prawej obronie regularnie.
Foster- kompromitacja , lepiej żebym nie widział go w bramce United prędko.
Dalej nie będę pisał tego co większość o zawodnikach bo po prostu nie ma to racji bytu gdyż popieram słowa przedmówców.
Jeśli chodzi o grę Celtów to jest bardzo mierna , zero polotu, zero finezji , aby kopnąć piłkę do przodu i może się uda. Od 45' min bronili wyniku ^^ Wykopywali piłkę wszędzie z pola karnego , na auty , na rzuty rożne . Tak nie przystoi grać przed własną publicznością i jeszcze w LM <świr> A Boruc ? Cóż Ronaldo huknął jak z armaty ale klasowy bramkarz paruje taką piłkę na bok bądź na korner , a nie wypluwa ją przed siebie. Boruc jeśli nie odejdzie zimą to będzie stał w miejscu , a kto stoi w miejscu ten się cofa. Jeśli chce nadal rozwijać się i grać co raz lepiej musi odejść!
Gdy Berbatov zmienił Naniego gra od razu wyglądała lepiej . Po wejściu Rooneya chyba każdy wiedział ,że wynik prędzej czy później ulegnie zmianie. Ataki sunęły jeden za drugim , bramka wisiała w powietrzu i doczekaliśmy się jej . Bomba Ronaldo i przytomność umysłu Giggsa wprawiły każdego w euforię. Tevez jest obecnie skazany na ławę , nie ma wyjścia. Ron-Roo-Berba są wręcz fenomenalni w szczególności Ci dwaj pierwsi .
Gracz meczu oczywiście ktoś z w/w trójki oraz Carrick . Jednak to po atomowym strzale Ronaldo padł gol dla United , widać że stara się robi bardzo dużo, z różnym efektem ale Ronaldo jest tylko jeden! Głos na Portugalczyka.