Ankieta: Kto był najlepszym piłkarzem spotkania z Chelsea?
Ankieta jest zamknięta.
Gary Neville 0% 0 0%
Edwin van der Sar 0% 0 0%
Nemanja Vidic 25.00% 6 25.00%
Jonny Evans 4.17% 1 4.17%
Patrice Evra 8.33% 2 8.33%
Cristiano Ronaldo 8.33% 2 8.33%
Ryan Giggs 33.33% 8 33.33%
Darren Fletcher 0% 0 0%
Park Ji Sung 0% 0 0%
Dimitar Berbatow 4.17% 1 4.17%
Wayne Rooney 16.67% 4 16.67%
John O'Shea 0% 0 0%
Michael Carrick 0% 0 0%
Razem 24 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 3-0 Chelsea (11.01.2009)
mucha Offline
Posting Freak

Liczba postów: 2,322
Reputacja: 3
Re: PL: Manchester United - Chelsea (11.01.2009; 16:00)
Pierwsza połowa średnia w naszym wykonaniu. Druga się źle zapowiadała, ale wkrótce przejęliśmy inicjatywę i pokazaliśmy kto tu rządzi. FENOMENALNA gra w obronie i zabójczo skuteczna w ataku pozwoliła nam wygrać 3-0, tym samym upokarzając Chelsea. Przecież nie mieli ANI JEDNEJ bramkowej okazji.

Van der Sar był bezrobotny, ale można było zauważyć ogromny spokój, który udzielał się również naszym defensorom. Vidic i Evans jak dla mnie zagrali rewelacyjnie. Who is Drogba? :lol: Gary też dawał radę na prawej obronie, przede wszystkim w defensywie. Środek pola nieco mnie zaniepokoił, ale zwycięstwo jeszcze lepiej smakuje jak się gra w eksperymentalnym zestawieniu. Choć w pierwszej połowie była spora dziura. Giggs zagrał bardzo dobrze, Fletcher też świetnie się z nim uzupełniał. Park kapitalnie w defensywie, w ataku mogło być lepiej, ale i tak przyzwoicie. Ronaldo nienajgorzej. Czasem irytujący, ale jakby zebrać do kupy jego grę to wypadło przyzwoicie. O ataku w sumie nie wiem co napisać. Co mieli zrobić to zrobili i to bardzo cieszy. Berbatow dużo kombinował, ale z bardzo dobrym efektem. Rooney również dobrze. Wspomagał drugą linię, często brał ciężar gry na swoje barki.

I powtórzę, uważam, że to świetnej grze obronnej zawdzięczamy to zwycięstwo choć oczywiście nalezy pochwalić chłopaków za skuteczność. Ale to dzięki agresywnej, walecznej grze opanowaliśmy w drugiej połowie środek pola.

Man of the match? Evans, a co mi tam. Ten chłopak ma 20 lat, a gra jakby miał ze 30. Nie czuje respektu przed napastnikami światowej klasy. Gra bardzo pewnie, nie popełnia głupich kiksów jak kiedyś miał to w zwyczaju Brown czy Silvestre.

Chelsea upokorzona i jest zajebiście. Psioczyłem na Sir Alexa, że nie krytykuje zespołu, a drużyna zagrała jakby mieli serię kilku efektownych zwycięstw i byli w gazie. Jak widać metody mobilizacyjne Fergusona zadziałały z czego się ogromnie cieszę.

Take me home,
United Road,
To the place I belong,
To Old Trafford,
To see United,
Take me home, United Road.
11-01-2009 19:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Manchester United - Chelsea (11.01.2009; 16:00) - mucha - 11-01-2009 19:14

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości