Mecz ogólnie rzecz biorąc nie był jakimś świetnym widowiskiem- szczególnie pierwsza połowa strasznie długo się rozkręcała- duża ostrożność z jednej i drugiej strony, nieskładne akcje i często niedokładne podania. Na szczęście nam jako pierwszym udało się opanować nerwówkę i to Diabły z każdą minutą co raz bardziej pokazywały kto dzisiaj będzie rządził na Old Trafford- czego udokumentowaniem była bramka Vidica
Drugą połowę zaczęła chyba trochę lepiej drużyna The Blues, ale nie miało to większego znaczenia bo to Evra we współpracy z Ronaldo doskonale na lewej stronie rozegrali akcję, co skończyło się trafieniem Roo
A później to już zdecydowanie dominacja United i gdyby nie ta niedokładność mogłoby być jeszcze wyżej.
Oceny:
Vidic- MOTM bez dwóch zdań, doskonale powstrzymał nieliczne ataki Chelsea, absolutnie bezbłędny: jak to ktoś kiedyś napisał tam powinna stać tabliczka: VIDIC ZONE

mało tego, że w defensywie miodzio to jeszcze strzelił bramkę i miał wielki wpływ przy trzecim golu, znakomicie zablokował gracz który miał pilnować Bułgara <jupi>
Evans pewnie i solidnie, ten chłopak to skarb w naszej drużynie- żaden przeciwnik mu nie straszny
Evra brakowało nam jego niesamowitych rajdów i zaangażowania; dobrze że wrócił- mam nadzieję że uraz niegroźny.
Park bardzo dobry mecz Parka, jak zawsze wiele serca i wysiłku włożył w to spotkanie; wielkie brawa
Giggs początkowo wydawał mi się mało widoczny, ale później kilkoma swoimi rajdami pokazał swoją klasę; szacuneczek dla Ryana
Fletcher dobry, ale nie powalający występ Szkota- mógł się bardziej postarać o zdominowanie środka pola
Ronaldo jak słusznie zauważyli już michal85 jak i sebos Portuglaczyk dorósł; teraz wie że czasami trzeba podać niż wiecznie dryblować; taki piłkarz mi się podoba; mecz może zaliczyć do udanych, ale nie jest to jeszcze jego optymalna forma
Rooney jak zawsze pełno go było wszędzie; dawał z siebie 100% no i strzelił bramkę
Berbatov przez dłuższy czas tak jakby ukryty i przyczajony, kilka razy pokazał swój kunszt; strzelił bramkę i miał udział w dwóch poprzednich

ogólnie bez fajerwerków
Cieszy wynik, cieszy większa liczba strzelonych bramek, cieszy to że znowu z tyłu na zero, cieszy postawa obrońców i że wreszcie napastnicy strzelają. Jednak uważam że stać Diabły na jeszcze lepszą grę- szczególnie środek pola mógł IMO nieco lepiej wyglądać, ale to pewnie drobiazg
A ten mecz pokazał jeszcze jedno- w Chelsea dzieje się coś naprawdę niedobrego; nie wiem gdzie mają problem, ale to już nie moja sprawa <hahaha>
matys napisał(a):I druga sprawa, piękny moment jak Tevez wychodzi na rozgrzewkę, od razu głośne 'Argentina', 'Argentina', a Carlos poklepuje herb MU. Niby głupota, ale strasznie się jaram takimi obrazkami, widać, że chłopak chce tu zostać. Ale kurwa, to musi być uczucie, jak wstajesz z ławki rezerwowej, a tu wszyscy bija Ci brawo.
Mi również ten moment zapadł w pamięć- naprawdę piękny był to obrazek; znakomicie zachowali się kibice a Tevez również im się odwdzięczył :*