Ankieta: Kto był najlepszym piłkarzem spotkania z Tottenhamem?
Ankieta jest zamknięta.
Ben Foster 0% 0 0%
John O'Shea 0% 0 0%
Gary Neville 0% 0 0%
Nemanja Vidic 0% 0 0%
Fabio da Silva 0% 0 0%
Danny Welbeck 11.76% 2 11.76%
Michael Carrick 58.82% 10 58.82%
Paul Scholes 17.65% 3 17.65%
Cristiano Ronaldo 0% 0 0%
Dimitar Berbatow 5.88% 1 5.88%
Carlos Tevez 5.88% 1 5.88%
Darren Fletcher 0% 0 0%
Zoran Tosic 0% 0 0%
Richard Eckersley 0% 0 0%
Razem 17 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FA Cup: Manchester United 2-1 Tottenham (24.01.2009)
sebos_krk Offline
Szeryf

Liczba postów: 3,982
Reputacja: 42
Re: FA Cup: Manchester United 2-1 Tottenham (24.01.2009)
Trzeba przyznać, że ciekawe rzeczy piszecie. Tzn ja wiem co garret chciał napisać. Jeśli ktoś lubi brytyjski futbol sprzed lat to na pewno wielu piłkarzom w obecnym składzie brakuje charakteru. Czasem to wychodzi, gdy drużynie nie idzie i nie ma kto tego pociągnąć. Pisałem o tym po spotkaniu z Boltonem chyba. Więcej Rooneyów na pewno by się przydało. Podałem wtedy przykład, że w środku pola obok Carricka bardzo by się przydał w przyszłości ktoś usposobiony podobnie do Keano. W tej części boiska chociaż jeden piłkarz powinien być od uprzykrzania życia rywalom. Ale to wtedy takie przykłady podawałem.

Z drugiej strony nie możemy popadać w skrajności. Chyba United nie mają równać do słynnego szalonego gangu Vinniego Jonesa, który był podporą Wimbledonu w latach 90 tych. Każdy się bał z nimi grać, bo kontuzja była murowana. Tam piłkarze nie mający charakteru Jonesa, czy Denisa Wise nie mieli wstępu. Liczyło się tylko by umieli faulować. Zwycięstwa miały przychodzić razem ze strachem rywala, który nie mógł rozwinąć w pełni skrzydeł przeciw londyńczykom.
Na dłuższą metę to rozwiązanie nie przyniosło rezultatów. Futbol się zmienił, sędziowie też inaczej na to patrzyli. Proponuje sobie o Wimbledonie poszukać w googlach.

Co do Welbecka mocno skrytykowanego. Nie grał na swojej pozycji i było to widać. Jeśli miał piłkę na prawej stronie to zamiast dośrodkowywać zawsze szukał zejścia do środka, żeby rozegrać jakąś kombinację. Parę takich zagrań mu wyszło, więc nie wiem za co go krytykować. On ma jeszcze czas na naukę Wink

Fan United od 1992 roku
25-01-2009 11:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: FA Cup: Manchester United 2-1 Tottenham (24.01.2009) - sebos_krk - 25-01-2009 11:32

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości