Ankieta: Najlepszy piłkarz meczu przeciwko Aston Villa
Ankieta jest zamknięta.
Edwin van der Sar 0% 0 0%
Gary Neville 0% 0 0%
Jonny Evans 0% 0 0%
John O'Shea 4.17% 1 4.17%
Patrice Evra 4.17% 1 4.17%
Cristiano Ronaldo 37.50% 9 37.50%
Michael Carrick 0% 0 0%
Darren Fletcher 4.17% 1 4.17%
Nani 0% 0 0%
Ryan Giggs 4.17% 1 4.17%
Carlos Tevez 0% 0 0%
Federico Macheda 45.83% 11 45.83%
Danny Welbeck 0% 0 0%
Razem 24 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 3-2 Aston Villa (05.04.2009)
dsw_MUszyna Offline
Senior Member

Liczba postów: 439
Reputacja: 0
Re: PL: Manchester United - Aston Villa (05.04.2009; 17:00)
Cóż za mecz! Z gatunku tych, które się dłuuuugo pamięta.
Ogólnie to graliśmy piach, no wyłączając ostatnie 20/25 minut kiedy chcieliśmy, działaliśmy, a co najważniejsze potrafiliśmy.
Bramki:
1:0 Cóż za precyzja Ronaldo (MotM)! Poza tym John odwalił również niezłą robotę pomiędzy murem i Friedelem. Czy zgodnie z przepisami? Niech ktoś kompetentny się wypowie.
1:1 Nie popisali się nasi obrońcy. Kolejno Jonny E. i Evra przy asystującym oraz Gary przy strzelcu. Rozumiem że niski jest i nie gra na co dzień na środku, ale mógłby się trochę postarać. Edwin raczej bez szans, ale na pewno nie całkiem.
1:2 Wybaczę stratę Ronaldo, bo tak naprawdę to on wygrał nam ten mecz, ale już bierność Garego wytłumaczenia nie znajduje (Gary, może twój czas już się skończył)? Poza tym kiepsko zachował się również John O'Shea który w początkowej fazie akcji odpuścił Carewa na rzecz posiadającego piłkę Younga(?), za którym zaraz leciał właśnie Gary. Kiedy Agbonlahor urwał się Evrze, Edwin powinien zareagować szybciej. 5 winnych, no ale przecież najłatwiej krytykować.
2:2 Co tu dużo pisać. Ładny strzał Cristiano po małym zamieszanku pod polem karnym przeciwnika, czyli tym, co wychodzi nam najlepiej. Wink
3:2 Ehhh Kiko! Takiego wyjebania w bambuko obrońcy siedzącego na plecach to ja dawno nie widziałem. Jak dla mnie to najlepszy debiut od czasów Roo. Mam nadzieję że to nie będzie drugi Rossi - znaczy się że się nie sfrajerzymy poprzez sprzedanie chłopaka za marne grosze, jeśli dalej będzie jadł Danonki i zdrowo się rozwijał.
Pozostałe moje spostrzeżenia:
Carlos - musiał być cholernie zmęczony po wizycie w Andach, ale gdyby choć część swoich sił wykorzystał na celne strzały zamiast na rzucanie się pod nogi rywalom i utrzymywanie się przy piłce w sytuacjach gdy dużo lepiej byłoby odegrać, miałby zapewne w tym sezonie już koło 15 bramek.
Wśród obrońców najlepszy moim zdaniem był John O'Shea, jednak gdybym miał oceniać występy w skali dziesięciopunktowej otrzymałby on 6,5, Jonny E. i Patrice po 6 a Gary 4. A więc ogólnie blok defensywny słabo. Patrice jakby trochę lepiej niż w dwóch ostatnich meczach, ale mimo wszystko to nie jest jeszcze ten sam Francuz.
Nani - Piach! Piach! Piach! Jeśli to ma być zawodnik od ładnych bramek w Carling Cup, to lepiej wypożyczyć go do League One - niech tam zapodaje piękne dryblingi i strzela ładne bramki.
Carrick, Giggsy i Fletcher zagrali przyzwoicie, ale poniżej swojej optymalnej formy (jak na ten sezon).
Danny Welbeck - jedna okazja, niestety zmarnowana okazja, ale przynajmniej okazja (vide Tevez).

na forum dsw_MUszyna, na Redlogu Dominik Wink
MUSC PL Member
<!-- m --><a class="postlink" href="http://naazymut.blox.pl">http://naazymut.blox.pl</a><!-- m --> << notatki z moich wędrówek
05-04-2009 22:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Manchester United - Aston Villa (05.04.2009; 17:00) - dsw_MUszyna - 05-04-2009 22:18

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości