Ankieta: Najlepszy piłkarz meczu przeciwko Aston Villa
Ankieta jest zamknięta.
Edwin van der Sar 0% 0 0%
Gary Neville 0% 0 0%
Jonny Evans 0% 0 0%
John O'Shea 4.17% 1 4.17%
Patrice Evra 4.17% 1 4.17%
Cristiano Ronaldo 37.50% 9 37.50%
Michael Carrick 0% 0 0%
Darren Fletcher 4.17% 1 4.17%
Nani 0% 0 0%
Ryan Giggs 4.17% 1 4.17%
Carlos Tevez 0% 0 0%
Federico Macheda 45.83% 11 45.83%
Danny Welbeck 0% 0 0%
Razem 24 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PL: Manchester United 3-2 Aston Villa (05.04.2009)
Foster Offline
Super Moderator

Liczba postów: 5,912
Reputacja: 70
Re: PL: Manchester United 3-2 Aston Villa (05.04.2009)
Ciężko opisać słowami jaka radość zapanowała w domu mojego kolegi, gdy w 93 minucie 17-letni Federico Macheda zapewnił zwycięstwo w meczu z Aston Villa. Mimo, że nasza gra momentami wyglądała wręcz fatalnie jest bardzo zadowolony, z czego? A z tego, że Diabły pokazały charakter, za wszelką cenę chcieli strzelić bramkę dającą zwycięstwo. Po strzelonej bramce było widać ogromną radość u naszych zawodników, przyznam się szczerzę, że dawno nie widziałem by nasi zawodnicy tak się cieszyli po strzelonej bramce.

Wracając do gry naszych... znów niestety nie wyglądało to za dobrze, jak już wcześniej pisałem momentami wyglądało to wręcz fatalnie. Często brakowało pomysłu na rozegranie akcji, Giggs coś próbował, jednak nie za dużo z tego wychodziło. Carrick ostatnio jakiś taki zagubiony, nie wiem co się z nim ostatnio dzieje.
Dla mnie najlepszym zawodnikiem wczorajszego meczu jest Darren Fletcher. Był jedynym na boisku, któremu na prawdę się chciało, od początku do końca. Ładnie rozprowadzał piłki, zaliczył też kilka bardzo ważnych przechwytów, no i również był bliski strzelenia bramki, jednak Friedel popisał się świetną paradą.

Jeśli chodzi o van der Sara, to uważam że przy drugiej bramce mógł się zachować zdecydowanie lepiej. Holender ma już 38 takie błędu już mu się nie powinny zdarzać.
Obrona nie wyglądała najlepiej, brak Browna, Rio i Vidy zrobił swoje. O'Shea zdecydowanie najlepszy ze wszystkich. Gary, no cóż... zagrał bardzo słabo, jednak wiemy że jest dopiero co po kontuzji, miejmy nadzieję iż będzie lepiej, bo jak to chyba lepiej będzie by po sezonie zawiesił już swoje korki na kołku... Zawiódł mnie troszkę Evans, jakiś taki nie swój trochę był, pierwsza bramka zdecydowanie obciąża jego konto. Evra dalej prezentuje się przeciętnie...

Często zastanawiałem się dlaczego SAF nie daje wystawia Naniego, teraz już wiem... Prawda jest brutalna, być troszkę za szybko wygłaszam taką opinię, ale z Portugalczyka chyba nic nie będzie. Głupio traci piłkę, strzały lecą poza stadion, zero pozytywów w jego grze. To już Lee Martin zagrałby lepiej niż on...
Ronaldo wczoraj zagrał średnio dobrze Big Grin To przez jego głupią, rzekłbym nawet bardzo głupią stratę, Villa strzeliła nam drugą bramkę i zrobiło się bardzo nieciekawie. Na szczęście odpokutował swoje winy dając remis. Ładnie też zapakował pierwszą bramkę, omijając mur, strzelił w okienko. Nadal jednak denerwuje mnie jego gra... te częste symulowanie, płakanie itp. często doprowadza mnie do szału. Popieram Bolta, Ronaldo bądź jak Rooney Wink

Na temat Teveza nie będę się teraz wypowiadał. Po meczu z Porto, w dłuższej wypowiedzi wypowiem się na jego temat...

Welbeck zmarnował wczoraj bardzo dobra sytuacje, poza tym nie wyróżnił się niczym szczególnym. Macheda zaś wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Podobało mi się w nim to, że wszedł bez kompleksów, nie bał się starć z obrońcami, było widać w nim pewność. Przy bramce zachował się genialnie. Świetne przyjęcie, jeszcze lepszy strzał, po prostu miodzio.

Miejmy nadzieję iż to wymęczone, ale jakże ważne zwycięstwo doda naszym Diabełkom pewności siebie, no i, że w końcu zaczną grać tak jak przystało na obecne i przyszłego mistrza Anglii Wink

E:
pan_opticum napisał(a):Sry, moim zdaniem zrobił maks co można było. To nie on coś zmarnował, to Friedel świetnie wybronił.
Ja to widzę inaczej...

<ONE CLUB> <MANCHESTER UNITED> <ONE LOVE>

Mój Blog: Pod presją czasu
06-04-2009 15:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Re: PL: Manchester United 3-2 Aston Villa (05.04.2009) - Foster - 06-04-2009 15:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości